Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 20 april 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

De All Time High die op $2.200 stond is gebroken en Ethereum heeft een nieuw hoogtepunt van $2.548. Echter, gelijk na het zetten van de nieuwe ATH is de koers gedaald en heeft het afgelopen zondag de monthly open gewicked.

Op zich is dat een prima plek om terug te testen. wanneer je de monthly open (MO) lijn zou doortrekken naar links dan is het een mooi horizontaal level. Op de onderstaande grafiek zien we de ETH koers nu op een blauw balkje liggen, wat een zone is die onze analist vorige week in heeft getekend. Laten we maar een snel gaan kijken hoe de koers er op de lage time frames voor staat.

ETH daggrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek kunnen we goed de bearish uitbraak van de witte trendlijn zien, waarna gelijk een lower high op de kaart is gezet. De ema200 en het orderblock bieden vooralsnog support.

De downtrendlijn kunnen we ook op de rsi zetten en de vaste lezers weten al dat ze die in de gaten moeten houden. Het is namelijk zo dat wanneer de rsi de trendlijn bullish kruist de koers dat ook doen maar net wat later dan de rsi. Dit is geen gouden regel maar gebeurt wel heel regelmatig.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek is goed te zien dat het orderblock goed support biedt. En net als op de 4-uurs grafiek kunnen we hier ook een trendlijn op de rsi zetten. We kunnen er zelfs een triangle van maken waarbij de rsi nu richting de apex aan het gaan is. Tevens lijkt de aanval op de ema ook ingezet door de rsi. Wel zien we de ema’s op dit timeframe wel bearish staan. Echter op de 4-uurs grafiek staan ze nog wel bullish. En je weet wat ze zeggen, hoe hoger het timeframe hoe betrouwbaarder de signalen zijn.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat het orderblock op $2.050 – $2.090 wel stand zal houden. Om weer verder omhoog te kunnen kijken zal de daily open (DO) geflipt moeten worden naar een local support zone. Rond 2300 dollar zou de Ethereum koers nog wat weerstand kunnen verwachten, maar daarna is er alleen nog de ATH als weerstand over. Als ook deze doorbroken wordt ligt er pas weer weerstand rond de $3.200.

Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als we onder het orderblock van $2.050 – $2.090 verliezen. Dan zou de prijs namelijk pas weer ondersteuning kunnen vinden rond de monthly open van 1900 dollar en daarna pas weer rond de 1700 dollar.