Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 13 april 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

Ethereum trade al drie dagen strak tegen zijn All Time High aan die net boven de Fibonacci level 1 ligt. Dit is tevens het laatste stukje weerstand wat voorbijgestreefd moet worden om richting de 2500 dollar te gaan. De ema’s liggen er nog steeds prachtig bij en de rsi gaat beweegt ook langzaam omhoog. De rsi ligt nu nog onder het 70 niveau maar bevindt zich boven op de ema.

ETH daggrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek lijkt er een ascending triangle te vormen, wanneer je de lijn van de weekly open (wo) door zal trekken. De up trendlijn weet goed stand te houden en de ema’s bewegen mooi mee omhoog. We zien ook dat de rsi boven de ema is gekomen wat een eerste positieve teken kan zijn. De rsi zit nu namelijk nog in het neutrale gedeelte maar is op weg richting bullish gebied.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uur grafiek

In enkele dagen is de Ethereum prijs al drie keer, vlak voor zijn ATH, teruggevallen naar onder. Zal het de 4e keer het wel lukken om door de ATH te breken?

De ema’s blijven in bull-stand en op de VPVR zien we ook een mooie support onder de koers liggen. De rsi weet al geruime tijd boven de ema te blijven en lopen beide langzaamaan omhoog. Ze bevinden zich nog in het neutrale gedeelte vlak boven het 50 niveau.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

ETH/BTC week-grafiek

Aan de weekgrafiek van het ETH/BTC-paar is niet veel veranderd ten opzichte van vorige week. Het ziet er in de optiek van onze analist namelijk nog steeds veelbelovend uit. De rsi is nu ook boven de ema en 50 niveau dus hopelijk kan die doorzetten verder naar boven. De ema’s kruipen ook steeds dichter na elkaar en een bullish cross-over lijkt eraan te gaan komen, daily is die nu bezig.

ETH/BTC weekgrafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht in afzienbare tijd een uitbraak tot boven de ATH. Een nieuwe ATH en tegelijk weerstand zal dan zo rond de 2500 dollar liggen. Support wat stand moet houden wil ETH verder omhooggaan ligt rond de 2100 dollar. Als we die verliezen kan de trend wel eens tijdelijk keren en moeten we dan de kaarten er maar weer eens bij pakken. Voor nu ziet onze analist de kansen van Ethereum echter positief in.