Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin doorbreekt voor het eerst in meer dan 2 jaar de $60K

Bitcoin heeft voor het eerst in meer dan twee jaar de grens van $60.000 doorbroken, met een indrukwekkende stijging van meer dan 6% in slechts 24 uur. De waarde van de munt heeft zelfs een nieuw hoogtepunt bereikt van $60.600.

BTC heeft een opmerkelijke groei laten zien, met een stijging van meer dan 18% op de wekelijkse grafiek en 43% over de afgelopen maand. De vorige keer dat Bitcoin deze hoogte bereikte, was op 12 november 2021.

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

De recente prijsstijging van Bitcoin is voornamelijk toe te schrijven aan twee belangrijke factoren: de uitstekende prestaties van Bitcoin ETF’s en de anticipatie op de aanstaande Bitcoin Halving.

1. De Bitcoin halving

De Bitcoin Halving is historisch gezien een evenement dat een sterke bullish trend teweegbrengt, aldus Bryan Legend, investeerder en CEO van Hectic Labs. In een gesprek met crypto nieuwswebsite Cointelegraph lichtte hij toe:

“Beleggers verwachten dat de prijs van Bitcoin zal stijgen vanwege een afname in het aanbod, een verschijnsel dat we de ‘Pre-Halving rally’ noemen. Dit leidt meestal tot een periode waarin de markt zeer positief is, oftewel een bullmarkt. We zien dit scenario nu zich ontvouwen,” zo verklaart Bryan Legend, investeerder en CEO van Hectic Labs.

Echter, de crypto-analist Rekt Capital, geeft aan dat de prijs van Bitcoin mogelijk nog een correctie kan ervaren voordat de halvering plaatsvindt. Hij gelooft dat de markt de komende halvering van Bitcoin nog niet volledig heeft meegenomen in de huidige prijzen.

Deze visie steunt hij met historische gegevens, die laten zien dat de grootste prijsstijgingen van Bitcoin meestal pas na de halveringen gebeurden, niet ervoor. Dit deelde Rekt Capital op 28 februari.”

2. De kracht van Bitcoin ETF’s

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de recente stijging van de Bitcoin koers, is de uitstekende prestatie van Bitcoin ETF’s (exchange-traded funds).

Deze positieve trend werd duidelijk toen de handelsvolumes van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten op 26 februari een recordhoogte van $2,4 miljard bereikten, zoals aangegeven door Eric Balchunas, een senior ETF-analist bij Bloomberg.

Specifiek, negen nieuwe spot Bitcoin ETF’s noteerden op 28 februari voor de tweede dag op rij een gecombineerd handelsvolume van meer dan $2 miljard.

Een opvallende vermelding is de iShares Bitcoin Trust ETF van BlackRock, die op 27 februari meer dan 100.000 individuele transacties registreerde. Dit was een aanzienlijke toename vergeleken met het gemiddelde dagelijkse transactievolume van ongeveer 30.000 tot 60.000, zoals gerapporteerd door Balchunas.

Volgens een analyse van CryptoQuant, een bedrijf dat zich richt op on-chain data-analyse, werd geschat dat ongeveer 75% van de nieuwe Bitcoin-investeringen afkomstig was van deze spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten, gebaseerd op een rapport van 14 februari.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Standard Chartered: Overwinning Donald Trump goed voor Bitcoin
Bitcoin koers op cruciale steun – blijft de markt bullish?
Waarom de saaie koers van Bitcoin juist positief is: Crypto-analist geeft toelichting
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC