Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt tot boven $59.000 – Dit is waarom

De Bitcoin koers heeft vandaag de $59.000 overschreden, terwijl Ethereum de grens van $3.300 heeft doorbroken, wat wijst op een toenemend optimistisch sentiment onder cryptohandelaren.

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van Bitcoin $59.150, een stijging van 4,5% ten opzichte van gisteren en 15% hoger dan een week geleden. In dit artikel zullen we de redenen achter deze enorme koersstijgingen bespreken.

BTC/USD
BTC/USD 1 dag per candle – Bron: TradingView

Institutionele interesse drijft Bitcoin Koers omhoog

Een sleutelfactor in de recente opwaartse beweging van de Bitcoin koers is de lancering van negen nieuwe spot Bitcoin ETF’s, die vanaf januari met hun handelsactiviteiten zijn gestart. Deze ETF’s hebben significant veel aandacht getrokken door hun uitzonderlijk hoge handelsvolumes, wat wijst op een sterke koopinteresse.

Op 26 februari hebben deze “Nieuwe Negen” Spot Bitcoin ETF’s hun eigen record voor handelsvolume verbroken door op slechts één dag voor een totaal van $2,4 miljard aan aandelen te handelen. Hiermee overtroffen ze het record dat was gevestigd op hun eerste handelsdag.

Deze hoge handelsvolumes bij de Bitcoin ETF’s genereren aanzienlijke koopdruk, wat bijdraagt aan de stijging van de Bitcoin koers. Dit fenomeen wordt gezien als een duidelijk signaal dat institutionele beleggers toenemende interesse tonen in Bitcoin, wat het optimisme op de cryptomarkt verder versterkt.

De Invloed van de aanstaande Bitcoin Halving

Een andere belangrijke drijfveer achter de recente koersstijging van Bitcoin is de aanstaande ‘Bitcoin Halving‘. Dit fenomeen, dat de beloningen halveert die Bitcoin-mijnwerkers ontvangen voor het valideren van transacties, heeft al drie keer eerder plaatsgevonden – in 2012, 2016, en 2020. Waar de beloning aanvankelijk 50 BTC per blok was, is deze inmiddels verlaagd naar 6.25 BTC. Na de komende halvering, die gepland staat voor midden april dit jaar, zal de beloning verder dalen naar 3.125 BTC per blok.

Deze halvering fungeert als een anti-inflatiemaatregel die de snelheid waarmee nieuwe Bitcoin wordt vrijgegeven, vermindert, en draagt bij aan het behoud van de waarde door het beperken van het aanbod. Historisch gezien heeft elke halvering geleid tot een bullmarkt, als gevolg van de vernieuwde aandacht voor de schaarste van Bitcoin. Het blijft echter afwachten hoe deze trend zich ditmaal zal ontvouwen.

Conclusie

Vandaag heeft de koers van Bitcoin de grens van $59.000 overschreden, terwijl Ethereum de $3.300 heeft bereikt. Dit wijst op een groeiend optimisme onder beleggers. De lancering van negen nieuwe spot Bitcoin ETF’s heeft aanzienlijke handelsactiviteit teweeggebracht, wat duidt op een toenemende interesse van institutionele beleggers.

Ook speelt de naderende Bitcoin halving een belangrijke rol in de marktdynamiek. Historisch gezien heeft elke halvering een bullmarkt teweeggebracht, wat bijdraagt aan het huidige optimisme op de markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging