Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Bitcoin en Altcoins boeken grote winsten tijdens de feestdagen

De Crypto markten zijn de afgelopen zeven dagen feestelijk gestegen. Volgens CoinGecko is de wereldwijde marktkapitalisatie van crypto de afgelopen week met 6,8% gestegen tot $2,48 biljoen.


Crypto markt geniet van de kerst

Hoewel Bitcoin en Ethereum beide al prachtige zevendaagse winsten hebben behaald, van meer dan 7 procent, horen ze zeker niet bij de best presterende coins van deze week.

De prijs van de Bitcoin steeg donderdag tot boven de $50.000. De laatste keer dat het boven dit niveau uitkwam was op 13 december. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC token zelfs alweer rond de $51.500. Toch presteerden veel altcoins nog een stuk beter.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Vrolijk Kerstfeest voor altcoins

Altcoins en DeFi tokens boekten dus nog meer winsten tijdens Kerst. Aave (AAVE) en Terra’s LUNA zijn beide met meer dan 30% gestegen, terwijl er steeds meer geld in DeFi stroomt.

Vooral het Terra is in het laatste kwartaal ontploft. Een groot deel van het succes van Terra is te danken aan het feit dat het netwerk een steunpilaar wordt in de DeFi-wereld. Vanaf woensdag overschreed de totale waarde van op Terra gebaseerde cryptoprojecten de $20 miljard.

LUNA is niet de enige Terra cryptotoken die goed presteert. Op maandag werd Terra’s aan de dollar gekoppelde UST DAI de nummer 4 stablecoin op basis van marktkapitalisatie met ongeveer $9,9 miljard dollar.

De prijzen van Uniswap (UNI) en Polygon (MATIC) stegen ook explosief. Uniswap is de afgelopen week met 10% gestegen en Polygon zelfs met 29%. Hun gesynchroniseerde rally zou het gevolg kunnen zijn van Uniswap gebruikers die de smart contracten van de exchange op Polygon willen zetten. De actie verlicht veel van de kosten die worden gemaakt wanneer gebruikers rechtstreeks vanuit Uniswap gebruikmaken van het Ethereum netwerk. Aangezien Polygon een Layer 2-schaaloplossing is, die is ontworpen om de belasting van Ethereum te verlichten.

Polkadot steeg in de loop van de week met 15,4%. De recente groeispurt komt na de lancering van vijf parachains op het netwerk. Parachains zijn individuele blockchains die bovenop een blockchain netwerk draaien. Deze parachains helpen moeilijkheden bij transacties te verminderen. Hierdoor wordt de noodzaak voor layer-2-schaaloplossingen gelimiteerd.


Andere coins stijgen ook

Cardano (ADA) en Ripple’s XRP boekten deze week ook flinke winsten. De prijs van Cardano is 15,6% gestegen ten opzichte van vorige week, terwijl XRP 12% is gestegen deze week.

Afgezien van Aave en LUNA kende Shiba Inu de beste week. Deze meme coin boekte zeven dagen op rij winsten van ongeveer 19,5%. De prijs ligt nu op de $0,000038.

Dogecoin had een meer bescheiden kerst. Het is momenteel $0,19 waard, een stijging van 9,6% ten opzichte van een week ervoor.

De spectaculaire rally’s van de altcoin sector deze week zijn een sterke aanwijzing dat investeerders investeringsopties zoeken buiten de bekende marktleiders. Volgend jaar rond deze tijd kan de top van de cryptomarkt er totaal anders uitzien.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten