Nieuws, Trending

Bitcoin en andere Cryptocurrency zijn illegaal in India?

Het hoofd van de Indiase handelsorganisatie zegt dat cryptocurrency illegaal is. Maar dat digitale valuta illegaal is, is te wijten aan het falen van de overheid.

“Dat Crypto illegaal is komt door het falen van de overheid”

Debjani Ghosh, de president van de nationale vereniging van softwarebedrijven (NASSCOM), zegt dat cryptocurrencies illegaal zijn in het oogpunt van de NASSCOM. NASSCOM is een handelsorganisatie zonder winstoogmerk. Er zijn meer dan 2.000 Indiase IT bedrijven aangesloten bij deze organisatie. Ghosh vertelt waarom hij denkt dat cryptocurrencies illegaal zijn: “Het is nou eenmaal de wet van het land”, zegt Ghosh over de illegale status van cryptocurrency. Ze voegde eraan toe: “Als we het er niet mee eens zijn, moeten we terug naar de overheid en spreken over waarom cryptocurrencies niet legaal zijn.” Ghosh vertelt dat de illegale status van cryptocurrencies het gevolg is van de falende overheid. Volgens haar gaat de overheid niet snel genoeg mee met innovatie: “Het ontstaan van dit probleem ligt echter in het falen van beleidsvorming die geen gelijke tred houdt met snelle technologische veranderingen. NASSCOM’s focus zou zijn om te zeggen, hoe combineer je technologische ontwikkeling en beleidsvorming.”

Is cryptocurrency wel of niet illegaal?

Op dit moment is cryptocurrency ‘gewoon’ legaal in India. Echter, in juli verbood de Reserve Bank of India (RBI) alle banken in het land om bedrijven te bedienen die betrokken zijn bij het verwerken van digitale valuta’s. De RBI noemde cryptocurrencies een risico voor de financiële stabiliteit en de veiligheid van investeerders. Ondanks het harde optreden van de RBI, merkte crypto analisten op dat het geen verbod op crypto was en dat dit helemaal niet mag. Toch blijft het hooggerechtshof van India het verbod handhaven, zelfs na het haren van een enorm aantal verzoekschriften. Het verbod is de cryptocurrency bedrijven in India niet in de koude kleren gaan zitten. Vooral crypto exchanges hebben te maken gehad met zware omstandigheden. Vandaar dat veel van deze bedrijven verhuist zijn naar Malta. De uitspraken van Ghosh kwamen na een bericht dat de politie de oprichters van de crypto exchange Unocoin hebben opgepakt. Dit gebeurde omdat ze een Bitcoin automaat in een winkelcentrum hadden geplaatst. Dit terwijl ze daar helemaal geen toestemming voor hadden gekregen. De politie zegt dan ook dat ze opgepakt zijn omdat de centrale bank cryptocurrency als illegaal beschouwt.