Bitcoin en andere crypto’s wordt steeds groter in Turkije

 
 

Nu de Turkse lira vorige week is gedaald tot het laagste punt in een maand tijd, zien we dat Bitcoin steeds populairder wordt in Turkije.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Turkije heeft 1 van de meest veelbelovende crypto communities ter wereld

Andy Cheung, medewerker bij crypto exchange OKEx, vertelt dat meer dan 30 duizend Turkse gebruikers zich sinds 26 maart hebben aangemeld op het platform. Een enorme groei die veelbelovend is zegt hij:“Turkije heeft 1 van de meest robuuste en veelbelovende crypto communities ter wereld.”

De lire zorgt voor 6 procent van de hele crypto – fiat liquiditeit in 2019. Dat betekent dat de Turkse munt de als vijfde meest populaire fiat – crypto paar ter wereld is. Volgens verschillende bronnen heeft de enorme inflatie te maken met de verhoogde vraag naar Bitcoin.

Alles duidt op een zeer hoge crypto acceptatie in Turkije. Uit een enquete van de ING, die in april 2018 werd gehouden, bleek al dat Turkije het hoogste percentage Bitcoin bezitters in Europa had. 18 procent van de Turkse respondenten beweerde cryptotokens te bezitten.


Turkse crypto exchanges zien enorme toename gebruikers

De Turkse crypto exchanges zien het aantal gebruikers flink toenemen. Zelfs op de slechtste dagen registreren er enorm veel nieuwe gebruikers. De omzet aantallen lijken nu nog klein in vergelijking met de grote crypto exchanges. Echter, Turkije heeft een groeiende invloed op de cryptomarkt.

De inflatie van de lira is een belangrijke reden geweest voor de crypto acceptatie in Turkije. Toen de lira in augustus 2018 met 20 procent daalde, zagen de Turkse crypto verkopers een stijging van het handelsvolume van meer dan 100 procent.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken