Nieuws

Bitcoin en Crypto mining gigant Bitmain verdient 1 miljard in Q1

De crypto mining gigant Bitmain maakt in kwartaal 1 van dit jaar 1 miljard dollar winst. Naast dit goede nieuws is de CEO, genaamd Jihan Wu is van plan een initial private offering (IPO) uit te voeren.

1 miljard dollar winst in 1 kwartaal

Eerder dit jaar, in juni werd er al eens gemeld dat Jihan Wu open stond voor een IPO. Dit moet extra Amerikaanse dollars opleveren. Hiermee zou Bitmain vroege investeerders uit kunnen betalen in cash geld. Fortune schrijft dat ze van de financiële resultaten van Bitmain hebben ontvangen via een anonieme bron. Deze resultaten zullen spoedig ingediend worden voor de IPO. Uit de financiële resultaten blijkt dat Bitmain ongeveer 1 miljard dollar aan nettowinst verdiende in het eerste kwartaal van 2018. Ook stond er in het rapport dat Bitmain een geschatte winst zal draaien van 2 tot 3 miljard dollar.

Bitmain moet 14 miljard dollar waard zijn

Bitmain is van plan meer geld op te halen. Het doel is om het bedrijf gewaardeerd te laten worden op ongeveer 14 miljard dollar. Op het moment wordt het bedrijf gewaardeerd op 12 miljard dollar. Dit betekent dat het bedrijf zo’n 17 procent meer waard moet worden door de IPO. Bitmain heeft in 2017 ook al een nettowinst van 1.2 miljard dollar geboekt. Het gaat dus heel goed met het bedrijf dat crypto mining hardware verkoopt.