BTC Crash
Bitcoin

Bitcoin en Ethereum beginnen de nieuwe week in het rood

Na een sterke week voor Bitcoin en Ethereum, beginnen allebei de grootheden de nieuwe week in het rood. Bitcoin is weer onder de 21.000 dollar gedoken en staat met een koers van 20.702 dollar op een min van 2,04 procent voor de afgelopen 24 uur. Over de gehele week gemeten staat Bitcoin nog wel op een plus van 0,92 procent. Ethereum verloor de afgelopen 24 uur 3,70 procent en staat voor de gehele week op min 1,44 procent.

BTC koers zet daling in – Bron: Tradingview

Dogecoin hype voorbij?

Dogecoin pakte vorige week even alle headlines, nadat het een explosieve stijging doormaakte als gevolg van de overname van Twitter door Elon Musk. Inmiddels lijkt het grootste deel van die hype weer voorbij, want de token is alweer een deel van de winsten kwijt. Voor de afgelopen 24 uur noteert het project een min van 5,13 procent.

Het is nu wachten op de eerste implementatie van Elon Musk voor Twitter, als die er überhaupt komt. Musk heeft immers nooit beloofd dat er daadwerkelijk iets met Dogecoin gedaan zou worden bij Twitter. Vooralsnog is het allemaal speculatie, maar dat past ook wel bij Dogecoin. De problemen zijn op dit moment groter bij de FTX Token van Sam Bankman-Fried.

Problemen voor FTX

De FTX token verloor de afgelopen week 13,80 procent van zijn koerswaarde, nadat bekend werd dat de balans van Alameda Research een stuk minder sterk is dan verwacht. Het lijkt erop dat we in potentie te maken hebben met een gevalletje LUNA 2.0. Al is de kans klein dat we een vergelijkbare implosie krijgen. In de eerste plaats omdat de FTX Token een market cap van slechts 2,927 miljard dollar heeft (LUNA en UST waren samen goed voor 45 miljard dollar) en er momenteel nog een hoop onduidelijk is.

Alles bij elkaar staat ons waarschijnlijk weer een spectaculaire week te wachten. Alle ogen zijn vooralsnog gericht op FTX, maar het wordt ook interessant om Dogecoin, Bitcoin en Ethereum in de gaten te houden. Zeker omdat er vanuit Europa, maar ook China en natuurlijk de Verenigde Staten nieuwe inflatiecijfers gepubliceerd worden. Kunnen deze cijfers Bitcoin en Ethereum weer een boost geven?

Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Bitcoin boekt voor het eerst sinds 2019 betere resultaten dan Tesla
Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’