Bitcoin Nieuws

Bitcoin staat voor belangrijke week, met inflatie cijfers uit Nederland, de VS en China

Het jaar 2022 laat zich kenmerken door inflatie en de reactie daarop door centrale banken. Helaas voor ons zijn we er wat dat betreft nog lang niet en lijkt het erop dat de bearmarkt nog even duurt. Voor volgende week staat er weer een meetmoment op het programma, want allerlei landen maken de inflatiecijfers bekend.

Een week van inflatie

We trappen de week af op dinsdagochtend om 06.30u Nederlandse tijd met onze eigen inflatie. De vorige lezing kwam binnen op het extreme getal van 14,5 procent. Voor nu is de verwachting dat de inflatie binnenkomt op 14,4 procent. Wat dat betreft zit er nog weinig positieve beweging in, ondanks het feit dat de ECB de rente al naar 2 procent verhoogde. Wie had een jaar geleden echter durven voorspellen dat Nederland op dit moment een inflatie van 14,5 procent zou kennen.

De meeste mensen waren zich van geen kwaad bewust. Wat dat betreft kan deze episode van inflatie weleens goede reclame voor Bitcoin in Nederland zijn. Bitcoin kent een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden en is om die reden van nature bestand tegen inflatie. Sommige mensen zullen zeggen dat Bitcoin momenteel faalt als bescherming tegen inflatie, maar we moeten zien wat er na de vlucht naar de Amerikaanse dollar gebeurt.

We steken de Atlantische Oceaan over

Over de Amerikaanse dollar gesproken, laten we de Atlantische Oceaan overstreken naar de Verenigde Staten, daar krijgen we donderdagmiddag namelijk de nieuwe consumentenprijsindex (CPI). De vorige lezing kwam binnen op 8,2 procent en voor deze keer ligt de verwachting op 8,3 procent. Ook de kerninflatie is met 6,6 procent nog altijd hoog, de verwachting is dat deze binnenkomt op 6,5 procent. De kerninflatie is het inflatiecijfers minus voedsel en energie.

Wat op zich een aparte manier is om de inflatie te meten, want voedsel en energie zijn behoorlijk belangrijk. Voor de Federal Reserve heeft deze metriek gek genoeg de voorkeur. Zij kijken dus met name naar dit cijfers om te bepalen of het de goede kant opgaat.

Ook China publiceert volgende week op woesndag 9 november om 02.30u in de nacht zijn consumentenprijsindex. De vorige kwam binnen op 2,8 procent en voor de volgende ligt de verwachting op 2,5 procent. Dan is het op vrijdag om 08.00u nog de beurt aan Duitsland, waarvan de vorige op 11,6 procent lag en de verwachting voor deze ook op 11,6 procent ligt. Over de gehele linie nog weinig sprake van verbetering dus, wat geen goede zaak is voor Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten