Bitcoin Nieuws

Steeds meer investeerders kopen Bitcoin ondanks de bearmarkt

De Bitcoin koers laat eindelijk weer wat groens zien, maar we kunnen helaas nog niet zeggen dat de bearmarkt al helemaal voorbij is. Daarvoor hebben we een langere periode van groene cijfers voor nodig. Ondanks de lange winter, zijn veel verschillende typen holders al rustig begonnen met accumuleren.

Accumulatie is begonnen

Als we het onderzoek van CryptoCompare mogen geloven, dan is vrijwel de hele markt op dit moment aan het accumuleren. Dat betekent dat de echte gelovigen aan het kopen zijn voor de lange termijn. Het opvallende volgens CryptoCompare is dat we die accumulatie-trend zien op het moment dat Bitcoin zelf een matige periode doorgaat. Zo matig zelfs, dat veel mensen de capaciteiten van Bitcoin als bescherming tegen inflatie in twijfel trekken.

Tot nu toe hebben zowel Bitcoin als Ethereum vooral tegen de inflatie in gehandeld. Dat komt omdat centrale banken over de hele wereld op de inflatie reageren met een hogere rente. Die hogere rente heeft een hoop mensen doen besluiten om hun digitale assets te verkopen. Opvallend is wel dat de volatiliteit van Bitcoin flink is afgenomen ten opzichte van de laatste bearmarkt. Destijds ging het om 79 procent, terwijl Bitcoin het nu doet met 63 procent.

Institutioneel geld stapt in

Het lijkt erop dat het grote geld Bitcoin ook eindelijk gevonden heeft. Uit de cijfers van het aan de Nasdaq genoteerde Coinbase kunnen we opmaken dat grofweg 25 procent van de 100 grootste hedgefondsen ter wereld is aangesloten bij het Amerikaanse handelsplatform.

Afgelopen augustus lag dit percentage nog op 10 procent. Al geeft het hoofd van investeringsrelaties bij Coinbase wel aan dat de meeste grote fondsen een klein beetje aan het proberen zijn. Echt grote investeringen zijn er nog niet bij.

Wat dat betreft is het waarschijnlijk wachten op zekerheid omtrent wet- en regelgeving, die vooral in de Verenigde Staten nog ontbreekt. Het is dan ook geen verrassing dat we nog steeds moeten wachten op een Amerikaanse spot Bitcoin ETF. Iets wat er in andere delen van de wereld al lang en breed is.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten