crash van de cryptomarkt
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent

Zowel de Bitcoin als Ethereum koers zijn in de afgelopen 24 uur ongeveer 7 procent van hun waarde verloren. Dankzij de nieuwe koerscrash is de totale marktwaarde van de cryptomarkt weer gedaald tot onder de 1 biljoen dollar.

De Bitcoin koers kleurt weer donkerrood

Gisteren steeg de prijs van de grootste cryptomunt ter wereld nog tot boven de 20 duizend dollar, maar helaas hield deze koersstijging niet lang stand De Bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met 7 procent gedaald. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 BTC token rond de 19.060 dollar.

Als we de week grafiek bekijken valt het verlies trouwens reuze mee. De Bitcoin koers is in de afgelopen 7 dagen tijd slechts 0,8% van zijn waarde verloren ten opzichte van de dollar.

BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Ook Ethereum heeft het weer zwaar te verduren

Niet alleen de Bitcoin koers kleurt donkerrood vandaag. Ook de Ethereum koers is weer flink onderuit gegaan. Sinds de Merge is Ether al zijn bullish momentum verloren.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ether token rond de 1.304 dollar. Dat is ongeveer 7 procent lager dan een dag geleden. Ook voor Ethereum geldt dus dat alle winsten die het gisteren boekten weer teniet zijn gedaan door de bearish beweging van vandaag.

ETH koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Als we de week grafiek van Ethereum bekijken, dan zien we dat de op één na grootste cryptomunt ter wereld ongeveer 3,6% van zijn waarde is verloren.

De bearish prijsactie van de cryptomarkt kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan de renteverhogingen door meerdere centrale banken over de hele wereld en de onrust die heerst op de financiële markten door de oorlog in Oekraïne. Verdere opmerkingen over het reguleren van DeFi en stablecoins door de Amerikaanse Fed-voorzitter Jerome Powell kunnen ook een impact hebben gehad.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins