Fed, Federal reserve
Regulatie

Voorzitter Fed: “DeFi heeft passende regelgeving nodig”

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, heeft zich uitgesproken over de uitbreiding van Decentralized Finance (DeFi) en de impact daarvan op de traditionele financiële wereld. Volgens Powell is er passende regelgeving nodig, omdat een steeds groter publiek DeFi ontdekt en daar mogelijk zijn of haar vingers aan brandt.

“Gebrek aan transparantie”

Tijdens het “Opportunities and Challenges of the Tokenisation of Finance” evenement van de Banque de France op 27 september, zei Jerome Powell dat er “significante structurele problemen rondom een gebrek aan transparantie” zijn in het DeFi-ecosysteem. Die tekst volgde op een uitspraak van Bank for International Settlements (BIS) directeur Augustín Carstens, die zich zorgen maakt over het contrast tussen de DeFi-wereld en de traditionele financiële wereld.

Carstens ziet een “enorme uitdaging” in het feit dat de crypto inmiddels wereldwijd geadopteerd is en geen grenzen kent. Powell erkent overigens dat de impact van de DeFi-wereld op het traditionele financiële systeem vooralsnog klein is. Wat betekent dat hij op dit moment nog gene problemen ziet voor de stabiliteit van het financiële systeem. Daar kan echter verandering in komen.

Powell verwacht groei voor DeFi

Ondanks de huidige crypto-winter, verwacht Jerome Powell dat de DeFi-wereld de komende jaren nog flink zal groeien. Vanaf de all-time high van december is de totale waarde in DeFi-protocollen echter met 71 procent gedaald naar ongeveer 62 miljard dollar. Die daling is ongeveer in lijn met de rest van de markt, die vanaf de all-time high ook ruim 70 procent kwijt is.

Het grootste deel van de markt ‘zit te wachten’ op de regelgeving vanuit de Verenigde Staten, zodat het Wilde Westen imago van de crypto-wereld eindelijk een boost krijgt. Veel grote partijen wachten waarschijnlijk met investeren vanwege de juridische onzekerheid omtrent de industrie. Zodra het zeker is dat Bitcoin niet zomaar zal verdwijnen, wordt het makkelijker voor partijen om te investeren.

Regulatie nieuws

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen
SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?