Bitcoin crash
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum koers glijden onderuit tijdens problemen voor FTX

Bitcoin en Ethereum, de grote jongens op de crypto-markt, kunnen de problemen bij FTX ook niet zomaar van zich afschudden. Bitcoin staat op een min van 5,25 procent en is daarmee met een koers van 19.749 dollar weer onder de 20.000 dollar gedoken. Ethereum doet het met een koers van 1.474 dollar en een min van 6,98 procent nog slechter.

Veel vraag naar puts

Dat mensen bang zijn voor een herhaling van zetten in de trant van de Terra-implosie, blijkt uit het feit dat er momenteel veel interesse is in puts. Met een put koop je in principe het recht om Bitcoin of Ether in de toekomst tegen de huidige koers te verkopen. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld in december Bitcoin te verkopen voor 20.000 dollar, ook als de koers dan nog maar 10.000 dollar is.

Handelaren gebruiken puts vaak als een manier om hun portfolio te verzekeren tegen ellende. Als je denkt dat er een mogelijke storm aankomt, dan kan het kopen van een put handig zijn. “Wij zien hernieuwde interesse in bescherming tegen koersdalingen na het negatieve nieuws over de FTX Token” aldus Patrick Chu van het derivatenplatform Paradigm.

Wat betekent dit?

In principe betekent dit op de korte termijn nog vrij weinig. We hebben nu de eerste koersdalingen achter de rug. Uiteindelijk moet nog maar blijken of FTX daadwerkelijk insolvent is, zoals de markt nu lijkt aan te geven. Het feit dat de interesse in puts stijgt, betekent meer dat er op dit moment een hoge mate van onzekerheid in de markt zit.

Om die reden zijn Bitcoin en Ether de afgelopen uren aan een duikvlucht begonnen, al gaan er ook geruchten dat FTX zijn Bitcoin-reserves heeft moeten verkopen. Dat zijn vooralsnog echter geruchten, dus laten we wat dat betreft niet op de zaken vooruitlopen.

We gaan in ieder geval een paar spannende dagen tegemoet voor de markt. Echt goed voor de reputatie van crypto is het niet, maar dat maakt het niet minder leuk om het spektakel te volgen. Laten we in ieder geval hopen dat de fondsen van de gebruikers van FTX veilig zijn.

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt
Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000
Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?