Exchange Nieuws

Oorlog tussen beursgiganten Binance en FTX barst los

Binance CEO Changpeng Zhao is niet geïnteresseerd om zijn FTX Tokens in een directe deal aan Alameda Research te verkopen. “Ik denk dat we op de vrije markt blijven”, zo laat hij maandag op Twitter weten. Alameda CEO Caroline Ellison gaf even daarvoor aan alle FTX Tokens van CZ te willen overnemen tegen een prijs van 22 dollar.

Twee reuzen in gevecht

Het lijkt erop dat Changpeng Zhao en Binance helemaal geen interesse hebben in het geld dat ze mogelijk kunnen verdienen met de verkoop van de FTX Tokens. Op het moment van schrijven is de FTX Token koers namelijk op 15,83 dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur met 28,55 procent in het rood. Dat is een koers die ver ligt onder de door Caroline Ellison aangeboden 22 dollar per token.

Ook Bitcoin en Ethereum hebben last van de oorlog tussen de twee beursgiganten en Changpeng Zhao en Sam Bankman-Fried. Het heeft er alle schijn van dat Binance bloed ruikt en kans ziet om een grote concurrent te liquideren. Voor de industrie zou het echter niet per se goed zijn als er een speler van het formaat van FTX omvalt. Dat zou de reputatie niet alleen bij het grote publiek, maar ook bij de politiek schaden.

Haal je Bitcoin weg bij de beurzen

Dat herinnert ons aan een oude wijsheid “haal je Bitcoin weg bij de beurzen”. Satoshi Nakamoto heeft Bitcoin ooit bedacht als een onafhankelijke vorm van geld die je zonder tussenpersonen kunt gebruiken. Door je Bitcoin bij een beursplatform te bewaren geef je in principe nog steeds de sleutels tot jouw vermogen aan een ander.

We zien nu in het FTX-drama wat het resultaat daarvan kan zijn. In principe is er nog niets zeker, maar waar rook is, is vuur. Laten we hopen dat beide beurzen deze oorlog overleven en dat mensen hierdoor niet hun vermogens verliezen.

Opvallend is dat er sinds de laatste halving voor het eerst meer Bitcoin van de beurzen verdwijnen dan andersom. De voorgaande drie halving-perioden nam het aantal Bitcoin bij de beurzen in relatieve en absolute zin toe. Sinds de laatste halving is de hoeveelheid Bitcoin bij de beurzen met 3,85 procent gedaald. Steeds meer mensen leren om hun Bitcoin in eigen beheer te nemen.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt MVP-voorbereidende licentie van Dubai-regulator
Aandeel Coinbase steeg al met ruim 85 procent in 2023
Coinbase verwacht een grote vraag naar unstaking van ETH met de Shanghai-upgrade
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten