Binance
Exchange

Binance zet FTX onder druk en gaat al zijn FTX tokens liquideren

De strijd tussen Binance en FTX wordt door de eerstgenoemde naar een geheel nieuwe niveau getild. Bij monde van Binance CEO Changpeng Zhao laat het beursplatform weten dat het alle FTX tokens die het momenteel bezit zal liquideren. Die beslissing neemt het na de “recente onthullingen” over de financiële balans van het Alameda Research van Sam Bankman-Fried.

Wat is er aan de hand?

Het lijkt erop dat het grootste deel van de balans van het ‘machtige’ Alameda Research bestaat uit de eigen FTX token. Binance geeft aan geen risico te willen nemen met FTX en wil een LUNA scenario voorkomen. Om die reden heeft het volgens Changpeng Zhao besloten om de tokens, ter waarde van ongeveer 2,1 miljard dollar, te liquideren. Dit wil het proberen te doen op een manier die de markt zo min mogelijk zal beïnvloeden.

Het lijkt erop dat Binance hiermee even laat zien wie de baas is in beursland. Al ontkent Changpeng Zhao zelf dat hij FTX hiermee pijn wil doen, heeft het er alle schijn van dat hij de situatie gebruikt om een concurrent te liquideren.

“Maar we steunen geen mensen die achter de rug van andere spelers uit de industrie tegen hun lobbyen. Voorwaarts”, zo spreekt een duidelijke Changpeng Zhao op Twitter. Dit laatste lijkt zeker een zware beschuldiging tegen Sam Bankman-Fried en zijn bedrijven. Als die uitspraken kloppen, dan heeft Changpeng Zhao hier natuurlijk zeker een punt. De industrie kan het op dit moment niet gebruiken dat een paar grote jongens achter en over de rug van anderen een negatieve lobby voeren.

Alameda Research ontkent de problemen

Bij monde van CEO Caroline Ellison laat Alameda Research weten dat de recent gepubliceerde financiële balans van het bedrijf niet volledig is. “De balans in kwestie betreft slechts een subset van onze entiteiten” en dat er andere assets zijn met een waarde van 10 miljard dollar die hier niet opstaan.

In hoeverre deze claims van Caroline Ellison kloppen moet blijken. Vooralsnog lijkt het erop dat ons weer een interessant soap te wachten staat. Ditmaal tussen het grote Binance en FTX. Sam Bankman-Fried geeft aan dat het om een “set van ongefundeerde geruchten” die de ronde gaan.

Het kan natuurlijk zo zijn dat Binance de ‘balans van Alameda Research’ als truc naar buiten bracht om een reden te hebben om de tokens te liquideren. Dat kan op zichzelf immers al zorgen voor grote problemen bij FTX. Op dit moment is echter niets zeker, wat betekent dat we het allemaal af moeten wachten.

Exchange nieuws

Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving