london stock exchange
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum maken debuut op Londense beurs

De aandelenbeurs van London, de London Stock Exchange (LSE), heeft vandaag Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) Exchange-Traded Notes (ETN’s) verwelkomt.

Vorige week gaf de Britse Financial Conduct Authority (FCA) groen licht voor de lancering van dergelijke fondsen en vandaag was het dan zover. Hiermee treedt het Verenigd Koninkrijk in de voetsporen van de Verenigde Staten, wat een grote stap markeert in de wereldwijde crypto-adoptie.

Lancering Britse crypto fondsen

De LSE kondigde op 25 mei aan Bitcoin en Ethereum ETN’s te gaan lanceren. Vanaf 8 april konden vervolgens aanvragen voor deze financiële producten worden ingediend bij de FCA, de financiële toezichthouder van het VK.

Vorige week woensdag keurde de waakhond drie ETN-aanvragen goed, van WisdomTree, 21Shares en Invesco. In de eerdere aankondiging van de LSE werd aangegeven dat vanaf vandaag de fondsen genoteerd konden worden op de beurs. 

WisdomTree en 21Shares hebben hier gehoor aan gegeven en maken vandaag hun debuut.

21Shares heeft aangekondigd dat het op dinsdag vier nieuwe fysiek gedekte crypto exchange-traded notes (ETN’s) heeft gelanceerd. De aanbiedingen omvatten: 21Shares Bitcoin ETN, 21Shares Ethereum Staking ETN, 21Shares Bitcoin Core ETN, en de 21Shares Ethereum Core ETN.

De concurrerende firma WisdomTree zal de strijd aan gaan met twee fysiek gedekte ETN’s: WisdomTree Physical Bitcoin en WisdomTree Physical Ethereum ETF’s.

Een ETN is vergelijkbaar met een ETF (Exchange-Traded Fund). Echter bezit je bij een ETF niet de onderliggende activa, in dit geval bitcoin of ethereum, maar een schuldbewijs dat afhankelijk is van de uitgever. Een ETN is in wezen dus te vergelijken met een obligatie.

De Londense beursproducten zullen alleen beschikbaar zijn voor professionele en institutionele beleggers vanwege het verbod uit 2021 op handel in cryptoderivaten door particulieren.

Amerikaanse BTC en ETH ETF’s

De goedkeuring in het Verenigd Koninkrijk volgt enkele maanden na de lancering van spot Bitcoin exchange-traded funds in de Verenigde Staten. WisdomTree en 21Shares beschikken allebei over hun eigen Amerikaanse Bitcoin spot ETF. 

Vorige week keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tevens acht aanvragen voor Ethereum spot ETF’s goed. 21Shares mag ook haar eigen ETH-fonds uitbrengen, maar doet dit net als bij haar BTC-fonds in samenwerking met ARK Invest.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken