Ethereum logo, Ether
Ethereum

Goed nieuws: SEC keurt Spot Ethereum ETF’s goed

Zojuist heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht gegeven voor spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

Goedkeuring van neerdere aanvragen

Rond 23:00 uur keurde de SEC de 19b-4-indieningen goed van VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy en Bitwise. Deze goedkeuring maakt regelwijzigingen mogelijk die de notering en handel van spot Ether ETF’s op hun respectieve beurzen toestaan. Deze historische beslissing kwam ondanks speculaties dat de toezichthouder onderzoekt of Ether als een effect moet worden geclassificeerd.

Volgende stappen voor ETF-uitgevers

Hoewel de 19b-4’s zijn goedgekeurd, moeten de ETF-uitgevers nog steeds wachten op de goedkeuring van hun S-1 registratieverklaringen door de SEC voordat de spot Ether ETF’s officieel kunnen worden verhandeld. Volgens industrieanalisten kan dit dagen, weken of zelfs maanden duren. De SEC heeft naar verluidt op 20 mei de aanvragers opgedragen hun 19b-4 indieningen te versnellen. Het verwijderen van staking is de meest opvallende wijziging die in verschillende indieningen is waargenomen.

Meer regelgevende duidelijkheid in Amerika

De goedkeuring van de SEC komt een dag nadat leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemden voor wetgeving waarvan velen geloven dat deze meer duidelijkheid zal verschaffen aan de cryptovaluta-industrie. De Financial Innovation and Technology for the 21st Century-wet zal de rollen van de SEC en Commodity Futures Trading Commission verduidelijken, maar moet nog worden goedgekeurd door de Senaat en ondertekend worden tot wet.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Jason Pizzino is bullish over de Ethereum koers
Ethereum koers kan met 30% dalen na de lancering van spot ETH ETF’s
Fidelity wijzigt formulier voor Ethereum ETF: Wat je moet weten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?