Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin en Ethereum prijs stijgen met 5%

Na een zeer matig eerste kwartaal begint de cryptomarkt eindelijk weer aan te trekken. De Bitcoin prijs is deze ochtend namelijk met zo’n 5 procent gestegen tot een hoogtepunt van $47.020. Ook de Ethereum koers doet het goed en boekt een winst van 5,4%.


Wat is de reden van de prijsstijging?

Het was niet meteen duidelijk wat de koersstijging veroorzaakte, maar het is waarschijnlijk een combinatie van factoren, waaronder brede markttrends en een groeiende crypto adoptie.

Zo is bijvoorbeeld te zien dat de wereldwijde aandelenmarkt zich ook aan het herstellen is en dat is positief voor de cryptomarkt. Daarbij komt het feit dat het cryptoproject Terra enorme Bitcoin aankopen doet. Het project is van plan voor miljarden dollars aan Bitcoin te kopen en in een reserve te houden om de stablecoin TerraUSD te ondersteunen. De Bitcoin wallet van het project heeft al meer dan $1,1 miljard aan BTC tokens en is van plan tot $10 miljard aan Bitcoin te verzamelen. Dit zorgt voor een aanzienlijke koopdruk en stijgende prijzen.

Een ander bullish gegeven die te zien is zijn de dalende Bitcoin saldi op exchanges. Gegevens van Glassnode laten zien dat de BTC saldi op zijn laagste punt staat in meer dan drie jaar tijd. Grote investeerders verplaatsen hun cryptomunten naar cold-storage en dat is een bullish teken.

Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Tot slot moeten we ook niet vergeten dat de oorlog in Oekraïne in een razend tempo duidelijk heeft gemaakt dat cryptocurrencies een positieve rol kunnen spelen in de wereldeconomie. De enorme crypto donaties laten de goede kant zien van de digitale munt en ook het feit dat Oekraïne nu officieel crypto’s heeft gelegaliseerd is een goed teken.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten