Bitcoin

Bitcoin en Ethereum prijzen dalen 5% na nieuwe problemen Evergrande

De aandelen en crypto-markten zijn opnieuw gedaald, mede dankzij nieuwe problemen met Evergrande en Kaisa.


Evergrande trekt de aandelen- en cryptomarkt naar beneden

De Bitcoin en Ethereum prijzen zijn in de afgelopen 24 uur met respectievelijk 2% Koop Bitcoins met iDealen 5% gedaald. Ook de totale waarde van de cryptomarkt is met 3,15% gezakt. Deze koersval werd hoogst waarschijnlijk veroorzaakt door een dalende aandelenmarkt. De wereldwijde traditionele markten daalden namelijk nadat de Chinese vastgoedontwikkelaars Evergrande en Kaisa niet in staat waren om de geplande obligatiebetalingen te betalen. Het zal nu een klus voor Chinese overheidsbedrijven worden om Evergrande te saneren. Dit zal nog een hele opgave worden aangezien de vastgoed reus meer dan $260 miljard aan schuld heeft.


Een sombere decembermaand

Bitcoin kent tot nu toe een sombere decembermaand. De grootste cryptomunt begon de maand boven de $57.000, maar ligt nu onder de $48.500. Het is hetzelfde verhaal voor Ethereum. De grootste altcoin ter wereld was op 1 december nog $4.700 waard, maar de koers ligt op het moment van schrijven onder de $4.150. De totale cryptomarktkapitalisatie is sinds het begin van de maand met $ 250 miljard gekrompen.

Het grootste deel van de verliezen vond plaats op vrijdag 3 december, toen de prijs van Bitcoin in slechts enkele uren met 17% daalde. Sindsdien had het wat winst teruggewonnen voordat het vandaag weer daalde.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Staan we aan het begin van een nieuwe financiële crisis?

Die grote Bitcoin koersval had meerdere oorzaken. Zo lieten beleggers in de derivatenmarkten hun posities liquideren, waardoor er een waterval van grote liquidaties ontstond. Daarnaast zorgde de nieuw opkomende Omikron variant en de beleidswijzigingen van de Federal Reserve ook voor onzekerheid op de markt.

Voor nu lijkt de hele financiële wereld gefocust op de vastgoed crisis in China. Sommige analisten vertellen zelfs dat deze crisis misschien wel het begin kan gaan vormen voor een nieuwe wereldwijde financiële crisis.

Hoewel Bitcoin zichzelf heeft gepositioneerd als een afdekking tegen inflatie heeft de grote stap van institutionele beleggers naar de cryptowereld de markt minder immuun gemaakt voor bewegingen in andere markten.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?