Amazon
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum prijzen stijgen door goede prestaties Amazon

De Bitcoin en Ethereum prijzen zijn vannacht gestegen. De prijsstijging vond plaats nadat Amazon Inc. zijn sterke inkomsten presenteerde. Door de goede prestaties van het bedrijf is het vertrouwen in technologie aandelen weer gestegen. Dat is ook positief voor de cryptomarkt, aangezien het de afgelopen maanden de aandelenmarkt heeft gevolgd.


De cryptomarkt wordt omhoog geholpen door sterke prestaties Amazon

De Bitcoin prijs steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 2,4% naar een prijs van $38.000. Ethereum is zelfs met meer dan 6 procent gestegen naar een prijsniveau van $2.830.

ETH 1 uur per candle grafiek – Bron: Tradingview

Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De afgelopen weken heeft de cryptomarkt het zwaar gehad. De bearish periode werd in gang gezet door bezorgdheid op de aandelenmarkt over de impact van de komende renteverhogingen en de afbouw van steunmaatregelen. Centrale banken over de hele wereld ontkomen er volgens economen niet aan om spoedig de rente te verhogen, willen ze iets doen aan de alsmaar stijgende inflatie. Terwijl de Federal Reserve hiermee wil gaan beginnen in maart, heeft de Europese Centrale Bank nog geen rente verhoging aangekondigd.

De goede prestaties van Amazon bieden voor nu echter weer wat hoop. Zeker na de enorme koersval van Meta gisteren. Het AMZN aandeel staat al +12% in de voorbeurs en deze positiviteit speelt door op de gehele tech-sector, zo ook op de cryptomarkt.

Voor BTC is het nu belangrijk om de weerstand rond de $39K – $40K zone te doorbreken. Pas wanneer dit gebeurd zal de positiviteit op de cryptomarkt weer echt kunnen terugkeren.

Bitcoin nieuws

Bitcoin-transactiekosten kelderen na halvering
Perfecte grafiek’ voorspelt Bitcoin-adoptie door 4 miljard mensen
Zwitsers proberen opnieuw centrale bank te overtuigen van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85