Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Meta-aandelen dalen met 20% nu Facebook vol inzet op de Metaverse

Door zich volledig te focussen op het bouwen van een metaverse, pauzeert Facebook het streven naar onmiddellijke winst.


Beleggers nog niet overtuigd over de Metaverse

Afgaande op de daling van de aandelenkoers vandaag, zijn beleggers niet overtuigd door de plannen van Facebook en de metaverse. De aandelen van Facebook’s moederbedrijf Meta zijn vandaag met meer dan 20% gedaald in de nabeurs-handel. De daling werd vooral veroorzaakt doordat het winstrapport over het 4e kwartaal van 2021 tegenvalt.

Meta aandeel daalt 20% nabeurs – Bron: Yahoo.finance

Facebook zag een stagnerende gebruikersgroei in zijn inkomstenrapport. Dit komt doordat het bedrijf zich focuste op het creëren van een metaverse. De metaverse is een internet waar mensen digitale avatars gebruiken om te communiceren, vaak met virtual en augmented reality-headsets.

Verschillende blockchain-projecten concurreren om een open-source metaverse te bouwen, mogelijk gemaakt door cryptocurrencies en Web3-technologieën.

De daling is niet het enige slechte nieuws voor het technologiebedrijf. Vorige maand verkocht de Diem Association (voorheen Libra), zijn activa aan Silvergate Bank voor $200 miljoen. Hiermee werden de stablecoin-ambities van de sociale-mediagigant effectief beëindigd.

Het project, gelanceerd in juni 2019, stond onder druk van regelgevers en de Amerikaanse senatoren Sherrod Brown (D-OH) en Brian Schatz (D-HI), naast andere wetgevers. In het begin zag de vereniging het vertrek van verschillende leden, waaronder PayPal, Visa, eBay, Stripe en MasterCard.

Hier is het nooit van hersteld. Het project bleef zijn visie vernauwen totdat het stopte. Hoewel het vorig jaar cryptocurrency-wallet Novi uitbracht, zal die tool geen Diem-munt hosten, maar de Paxos stablecoin.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Moeizame start

De focus op de metaverse kende ook een lastige start dankzij de aanhoudende scepsis van beide kanten van de politieke kloof. Velen wantrouwen Facebook vanwege zijn vermeende rol bij het in stand houden van verkeerde informatie over COVID-19.

Ook is er kritiek op het toestaan van buitenlandse inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Tot slot zijn er claims van verbale en seksuele intimidatie die plaatsvinden in de virtuele wereld van Meta.

In het rapport staat: “We verwachten aanhoudende tegenwind van zowel toegenomen concurrentie om de tijd van mensen en betrokkenheid.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten