Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum stijgen deze week met dubbele cijfers

Ondanks dat de Bitcoin (BTC) midden januari $33.000 waard was, heeft de top cryptocurrency sindsdien een indrukwekkend herstel geboekt.


Bitcoin en Ethereum komen terug uit dip

De Crypto valuta handelt momenteel rond de $43.000 en is daarmee 12% gestegen in de afgelopen zeven dagen. Zo bleek uit gegevens van CoinMarketCap.

De interesse van investeerders in de Bitcoin en Ethereum (ETH) lijkt toegenomen te zijn. Zo steeg Ethereum naast Bitcoin ook en boekte in de loop van de week een winst van ruim 10%. De huidige grootste altcoin wordt momenteel verhandeld op iets meer dan $3.060. Dit nadat het een dieptepunt van $2.211 bereikte op 24 januari.

Crypto valuta’s vielen in januari hard, samen met de traditionele markten. Onder andere door het nieuws dat de Federal Reserve de rente zou verhogen om de inflatie te bestrijden, daalden aandelenmarkten zoals de Dow Jones Industrial Average en de Nasdaq met ongeveer 1% en 3,3%. Deze cijfers lijken misschien klein in crypto termen. Echter zijn dalingen voor markten die zo groot zijn als deze zorgelijk.


Wil jij Bitcoin of Ethereum verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Instellingen wenden zich tot Bitcoin en Ethereum

Ook de laatste crypto dip blijkt voor meerdere instellingen een koopevenement te zijn geweest. MicroStrategy haalde op 1 februari nog eens 660 Bitcoin binnen voor maar liefst $25 miljoen. De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, meldde dat het bedrijf nu in totaal 125.051 Bitcoin bezit. Deze werden gekocht tegen een gemiddelde prijs van elk ongeveer $30.000.

De fabrikant van elektrische voertuigen Tesla meldde ook dat zijn Bitcoin bezit eind 2021 bijna de $2 miljard bereikte. Tesla kocht afgelopen februari voor het eerst $1,5 miljard in Bitcoin. De laatste marker van recente institutionele interesse in crypto valuta’s komt van accountantskantoor KPMG.

Het Canadese filiaal van het bedrijf kondigde gisteren aan dat het zowel Bitcoin als Ethereum aan zijn schatkist had toegevoegd via Gemini Crypto. Een woordvoerder van KPMG vertelde Bloomberg het volgende:

“Onze investering stelt ons in staat onze reis, onze ervaringen en onze uitdagingen te delen met klanten en potentiële klanten, zodat wij hen kunnen helpen bij het navigeren door de wereld van crypto.”

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen