Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin-ETF-uitstroom stijgt: is een koersdaling in zicht?

De kapitaaluitstroom van Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) neemt weer toe. In de afgelopen week trokken beleggers maar liefst $328 miljoen terug uit de BTC-ETFs op de Amerikaanse markt, de grootste uitstroom tot nu toe. Dit kan erop wijzen dat de koers van Bitcoin verder zou kunnen dalen.

Bijna $330 miljoen aan uitstroom uit Bitcoin-ETFs

Maandag begon met een positieve netto-instroom in de Spot Bitcoin-ETFs. Vooral de twee grootste fondsen, BlackRock’s IBIT en Fidelity’s FBTC, boekten goede resultaten, met respectievelijk meer dan $19 miljoen en $34 miljoen aan dagelijkse instroom. Grayscale’s GBTC-fonds had echter een uitstroom van bijna $35 miljoen.

Ook dinsdag en woensdag bleven de meeste fondsen geld aantrekken, behalve Grayscale, dat met relatief hoge beheerkosten kampt en daardoor beleggers naar concurrerende ETFs ziet overstappen.

Vanaf donderdag versnelde de kapitaaluitstroom aanzienlijk, wat leidde tot een totaal verlies van bijna $330 miljoen aan het einde van de week. Vrijdag was de zwaarste dag, met een uitstroom van meer dan $83 miljoen in slechts één dag.

Invloed op de Bitcoin koers

De verkoop van de ETFs lijkt een kleine invloed te hebben op de BTC-koers. Tussen woensdag en donderdag daalde de prijs van de grootste cryptocurrency aanzienlijk, wat samenviel met de sterke verkoop van de BTC-ETFs.

De prijs van Bitcoin zakte van $67.000 naar bijna $63.300, wat neerkomt op een daling van 5,6%. In de afgelopen 24 uur is de BTC-koers echter weer met 1,4% gestegen, wat resulteert in een prijs van $63.650.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP