Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s boeken succes met bijna $300 miljoen instroom: Beste dag sinds lange tijd

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijken gisteren eigenhandig ervoor te hebben gezorgd dat de Bitcoin koers niet is aangetast door de grote BTC-verkopen van de Duitse overheid.

Terwijl de Duitse overheid een recordhoeveelheid aan Bitcoins op de markt dumpte, beleefde de Bitcoin ETF’s hun beste handelsdag in meer dan een maand tijd. 

Tweede uitstekende dag op rij voor BTC ETF’s

De in januari gelanceerde BTC-fondsen hebben gisteren voor de tweede handelsdag op rij een sterk resultaat neergezet. Onlangs verscheen al in het Bitcoin nieuws dat de ETF’s afgelopen vrijdag een forse kapitaalinstroom van $143,1 miljoen zagen, terwijl de Bitcoin koers die dag juist hard onderuit ging.

De netto-instroom van gisteren was meer dan dubbel zo hoog als die van vrijdag, zo blijkt uit  data van Farside Investors. Om precies te zijn haalden de fondsen gisteren een totaal van  $294,8 miljoen binnen. Dit is de hoogste kapitaalinstroom sinds 5 juni, wat de opmerkelijke prestatie onderstreept. 

BlackRock’s IBIT-fonds spande gisteren de kroon met een netto-instroom van $187,2 miljoen. Fidelity’s FBTC-fonds komt op een tweede plek met een groei van $61,5 miljoen. 

Ook Grayscale zag kapitaal naar zijn GBTC-fonds stromen, $25,1 miljoen om precies te zijn. Sinds 5 juni had Grayscale slechts één keer eerder kapitaal binnengehaald; op 26 juni werd namelijk een nipte instroom van $4,3 miljoen gezien. 

BTC koers klimt voorbij $57.000, ondanks Duitse verkoop

De Amerikaanse Bitcoin ETF’s lijken de verkoopdruk veroorzaakt door de Duitse overheid te hebben geabsorbeerd. Onze oosterburen zijn al weken bezig met het verkopen van hun gigantische BTC-stapel, maar hebben gisteren een recordhoeveelheid van meer dan 16.000 Bitcoins op de markt gedumpt.

In februari van dit jaar confisqueerden de Duitse autoriteiten bijna 50.000 Bitcoins van de beheerders achter de illegale filmstreamwebsite Movie2k, waarvan Inmiddels al meer dan 22.000 Bitcoins op de markt zijn gedumpt.

De Bitcoin koers kreeg gisteren, nadat het in de ochtend een reuzensprong tot bijna $58.000 had gemaakt, enkele tikken te verwerken. In de middag werd een dieptepunt rond de $55.250 bereikt, waarna een veerkrachtige mars werd ingeluid. Inmiddels bevindt de koers zich ruimschoots voorbij de $57.000, wat enige optimisme tot de cryptomarkt heeft gebracht. Kan het positieve momentum worden vastgehouden de komende dagen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen