wall street
Bitcoin

Bitcoin ETFs halen voor $218 miljoen aan kapitaal binnen

De Spot Bitcoin ETFs in Amerika zijn de nieuwe week goed begonnen met een instroom van 218 miljoen dollar aan kapitaal. Na weken van ellende voor de Bitcoin koers, sloeg de negativiteit ook over op de Spot Bitcoin ETFs. Nu lijkt er echter weer sprake van een herstel.

Afgelopen vrijdag was er al sprake van een instroom van ruim 300 miljoen dollar en ook maandag was het dus weer feest.

Kunnen de Bitcoin ETFs in Hong Kong volgen?

De grote vraag is nu of de Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong het voorbeeld van de Amerikaanse ETFs kunnen volgen. Na vier handelsdagen wisten zij al 4.388 Bitcoin te verzamelen en zijn ze goed voor een totaal kapitaal van 276 miljoen dollar.

Vandaag is de vijfde handelsdag voor de Bitcoin ETFs in Hong Kong. Die dag begint op een moment dat het sentiment rondom Bitcoin langzaam weer de goede kant op lijkt te gaan.

Na het bereiken van de all-time high van Bitcoin van 73.800 dollar op 14 maar was het sentiment even wat minder. Wat dat betreft was het moment van de lancering niet optimaal voor de Bitcoin ETFs in Hong Kong, maar nu kan dat zomaar omslaan.

Opvallende ontwikkeling bij Graysacle

Opvallend is dat de Bitcoin ETF van Grayscale gisteren voor de tweede dag op rij een kleine instroom zag. Afgelopen vrijdag was er al sprake van een instroom voor de Grayscale ETF en maandag kregen die groene cijfers een vervolg.

De instroom van gisteren was echter minimaal, waardoor de kans aanwezig is dat we vandaag weer onder de nul zakken met Grayscale. Het is vooral bijzonder dat we instromen zagen bij Grayscale, omdat zij een veel hogere managementfee hanteren dan de concurrentie.

Waar je bij Grayscale 1,5% per jaar kwijt bent, ligt het gemiddelde van de andere aanbieders veel en veel lager. Daar betaal je rond de 0,20% per jaar voor een investering in de ETF.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?