Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s halen voor het eerst in weken weer kapitaal binnen

Niet alleen de prijs van Bitcoin (BTC) heeft gisteren een mooi herstel beleefd, ook de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn weer in het groen gekleurd. Na zeven achtereenvolgende handelsdagen met uitstromen hebben de in januari gelanceerde fondsen eindelijk weer kapitaal binnengehaald. Is dit het begin van een nieuwe positieve reeks?

BTC-fondsen zien minimale instroom 

De Bitcoin ETF’s hebben gisteren voor het eerst sinds 12 juni weer meer kapitaal verwelkomt dan dat er uit is gehaald. Uit data van Farside Investors blijkt dat de fondsen in totaal een nipte netto-instroom van $31 miljoen hebben gezien. 

Zoals wel vaker de afgelopen tijd presteerde Grayscale’s GBTC-fonds het slechtst, met een netto-uitstroom van $30,3 miljoen. Ook het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares zag kapitaal verdwijnen; $6,2 miljoen om precies te zijn.

Fidelity’s FBTC-fonds spande gisteren de kroon met een instroom van $48,8 miljoen. BlackRock zag voor de derde dag op rij een instroom van $0, wat betekent dat de geldstromen niet significant genoeg waren.

De beursproducten voor Bitcoin verkeren al sinds 10 juni in zwaar weer. Sindsdien hebben de fondsen bijna iedere handelsdag kapitaal verloren, op woensdag 12 juni en gisteren na. In de handelsweek van 10 t/m 14 juni krompen de fondsen met ruim $580 miljoen, gevolgd door een uitstroom van bijna $545 miljoen een week later (met slechts 4 handelsdagen).

De eerste twee handelsdagen van de huidige week bezorgden de fondsen een totale uitstroom van meer dan $280 miljoen. Of het resultaat van gisteren het begin markeert van een reeks aan instromen valt nog te bezien.

Bitcoin koers in strijd met $62.000

De prestaties van de Bitcoin ETF’s zijn sterk verweven met de prijsactie van Bitcoin. Niet alleen de ETF’s maar ook de Bitcoin koers beleefde gisteren een sterke dag. Na enkele bloederige dagen steeg de koers gisteren met 2,50% tot een piek van grofweg $62.300.

Bitcoin heeft echter moeite om terrein te veroveren boven de $62.000, en bevindt zich momenteel enkele honderden dollars onder dit prijslevel. Wanneer de $62.000 heroverd is, kan de koers zijn pijlen richten op de volgende halte van vlak boven de $64.000. 

Mochten de bears wederom hun slag slaan, is het cruciaal om boven de steunzone van om en nabij de $60.000 stand te houden.

Hoewel het tot dusver neergezette herstel van Bitcoin hoopvol is, heeft de koers allesbehalve zijn gevarenzone verlaten. Het marktsentiment blijft onzeker, en dus lijkt de kans groot dat ook de ETF’s nog wisselvallige resultaten zullen laten zien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten