wall street
Bitcoin

Bitcoin ETFs kopen in 1 week voor 2 maanden mining-productie op

Bitcoin zag aan het einde van afgelopen week een pittige correctie, maar dat heeft niet aan de ETFs gelegen. In de eerste week van juni haalden den Bitcoin ETFs namelijk voor 2 maanden aan mining-productie binnen. Net zoveel als ze in de gehele maand mei inkochten.

ETF-investeerders zijn dus behoorlijk bullish over de Bitcoin koers.

$1,83 miljard aan Bitcoin

Met een instroom van ongeveer $1,83 miljard brachten de ETFs 25.729 Bitcoin naar binnen in de week van 3 tot 7 juni. Dat is ongeveer 8x meer dan de 3.150 Bitcoin die de miners wisten te produceren in diezelfde periode.

Afgelopen week werd er bijna net zoveel Bitcoin ingekocht als gedurende de volledige maand mei. In die periode haalden de ETFs 29.592 Bitcoin binnen. Volgens de cijfers van HODL15Capital was dit in ieder geval de beste week sinds midden-maart.

Destijds tikte Bitcoin natuurlijk zijn voorlopige all-time high van $73.679 aan. Sinds de lancering in januari zagen de ETFs een totale netto-instroom van $1569 miljard.

Daar zitten dus ook de $17,93 miljard aan uitstromen van Grayscale bij.

Bitcoin haalt goud in

Bijzonder is dat de Bitcoin ETFs in Amerika hard op weg zijn om goud in te halen. Nate Gerace van de ETF Store laat weten dat de Bitcoin ETFs nu ongeveer 60% van de assets beheren die goud ETFs onder beheer hebben.

Ondanks dat goud al ongeveer 20 jaar ETFs kent en die van Bitcoin pas 5 maanden bestaan. Zodoende lijkt het erop dat het niet lang duurt voordat Bitcoin in ieder geval op dit vlak groter is dan goud.

Wat dat betreft is het bijzonder dat goud die market cap kent van ruim $15 miljard. Dat komt natuurlijk ook doordat centrale banken goud kopen, goud populair is in sieraden en mensen hun goud fysiek aankopen en laten bewaren.

Wellicht zijn ETFs geen populaire manier om goud te kopen en aan te houden. Dat zou natuurlijk kunnen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken