crash
Bitcoin

Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor de vierde keer deze week een kapitaalvlucht gezien.

De afgelopen week hebben de in januari gelanceerde fondsen hun slechtste resultaat in tijden neergezet, terwijl een week eerder juist gigantische successen werden geboekt. Het tij kan snel keren in de cryptomarkt, zo is maar weer bewezen.

Een dramatische week

Het was een week om snel te vergeten voor de Bitcoin-fondsen. Gisteren werd er een einde gemaakt aan de negatieve week met een gezamenlijke netto-uitstroom van $189,9 miljoen. Dit blijkt uit gegevens van Farside Investors.

BlackRock was de enige die de dag in het groen wist af te sluiten, met een minimale netto-instroom van $1,5 miljoen. Fidelity zag net als een dag eerder het meeste kapitaal verdwijnen met een uitstroom van $80,1 miljoen. Het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares evenals Grayscale’s GBTC-fonds vielen op met uitstromen van respectievelijk $49 miljoen en $52,3 miljoen.

Uitsluitend op woensdag waren de fondsen erin geslaagd om meer kapitaal binnen te hengelen dan dat er uit werd gehaald. Die dag werd een totaalbedrag van $100,8 miljoen verwelkomd.

De rest van de dagen zijn stuk voor stuk in mineur geëindigd. Op maandag werd het minste kapitaal onttrokken, namelijk $64,9 miljoen. Echter kwam het resultaat op dat moment als een grote teleurstelling. Hiermee werd er namelijk een punt gezet achter de 19-daagse recordreeks aan instromen.

In totaal zijn de beursfondsen de afgelopen week met $580,6 miljoen gekrompen. Het zal de boeken ingaan als de slechtste week sinds 18 t/m 22 maart, toen de totale uitstroom op maar liefst $890,9 miljoen uitkwam. Dat was tevens de enige week met een hogere uitstroom.

Opmerkelijk genoeg was een week eerder nog een van de beste weken ooit voor de bitcoin ETF’s, waarbij meer dan $1,8 miljard dat naar de beursproducten vloeide.

Teleurstellende BTC koers

De resultaten van de Bitcoin ETF’s zijn natuurlijk sterk verweven met de prestaties van de onderliggende Bitcoin koers. Deze heeft de afgelopen week eveneens harde klappen ontvangen.

De week werd ingeluid op een koers van vlak onder $70.000 level, maar momenteel bevindt deze zich ruim 5% lager rond de $66.000. Gisteren maakte Bitcoin, voor de zoveelste keer deze week, een pijnlijke uitglijder tot een dieptepunt van $65.000. Dit markeert de laagste koers in een maand tijd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers