crash
Bitcoin

Bitcoin ETF’s verliezen na 19 dagen weer geld – koers verliest belangrijk prijsniveau

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funda (ETF’s) hebben gisteren voor het eerst sinds 19 handelsdagen weer kapitaal zien uitstromen.

Dankzij de nipte netto-uitstroom is er een punt gezet achter de langste positieve handelsreeks sinde de lancering in januari. Tegelijkertijd met de teleurstellende resultaten heeft de Bitcoin koers enkele procenten ingeleverd.

Bitcoin ETF’s verliezen $64,9 miljoen

Uit data van Farside Investors blijkt dat de Bitcoin-fondsen gisteren $64,9 miljoen aan kapitaal hebben verloren. Het markeert de eerste rode handelsdag sinds 13 mei. Hiermee komt het nipte negatieve resultaat logischerwijs des te harder aan.

De recordbrekende instroomreeks van 19 dagen heeft de fondsen meer dan $4 miljard opgebracht. Het eerdere record stond op 16 positieve handelsdagen op rij, en werd eind januari/begin februari neergezet.

BlackRock en Bitwise waren gisteren de enigen die meer kapitaal binnenhaalden dan dat er verloren ging. BlackRock zag een nipte netto-instroom van $6,3 miljoen en Bitwise spande de kroon met een instroom van $7,6 miljoen. Grayscale’s GBTC presteerde het slechtst door $39,5 miljoen in te leveren. 

Of de recente uitstroom het begin markeert van een nieuwe negatieve handelsreeks valt nog te bezien. Het vormt in ieder geval een groot contrast met de successen van vorige week, waarin maar liefst $1,83 miljard werd binnengehaald.

Ook de BTC koers stelt teleur

De Bitcoin koers is de ETF’s bovendien achterna gegaan. Vannacht in de late uurtjes zakte de Bitcoin koers namelijk als pudding in elkaar. Na zich dagen sterk te hebben gehouden boven de $69.000, verloren de bulls alsnog de strijd rond dit belangrijke prijslevel.

Na een daling van enkele procenten is de koers onder de $68.000 gedoken. Om precies te zijn heeft BTC een low van $67.600 bereikt, waar het momenteel slechts een fractie boven beweegt.

Alles bij elkaar genomen heeft het sentiment op de cryptomarkt een flinke dreun om de oren gekregen. Dankzij de uitglijder is Bitcoin opeens akelig dicht bij zijn cruciale steunniveau van $67.000 komen te liggen. Mochten de bulls hier niet hun kracht tonen, ligt een verdere daling richting $64.000 in het verschiet.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen