crash
Bitcoin

Cryptomarkt crasht ondanks miljarden instroom Bitcoin ETF’s

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben de afgelopen week een gigantisch succes geboekt. Qua geld-instromen was het namelijk de op twee na beste week sinds de lancering in januari. Bovendien hebben de fondsen hun oude record van langste positieve handelsreeks deze week met volle overtuiging verbroken.

BTC-fondsen verwelkomen bijna $2 miljard

Het Bitcoin nieuws is de afgelopen week overspoeld met indrukwekkende ETF-resultaten uit de Verenigde Staten. 

De fondsen gingen de huidige week in met een sterk momentum, na veertien opeenvolgende handelsdagen van instroom.De afgelopen week hebben alle fondsen tezamen weer iedere dag meer kapitaal binnengehaald dan dat er uit is gestroomd. Hiermee staat de teller inmiddels op 19 achtereenvolgende positieve handelsdagen, gekenmerkt door netto-instromen. Het oude record van 16 positieve handelsdagen op rij is wat dat betreft met volle overtuiging verbroken.

De geldinstromen zijn deze week fors gestegen ten opzichte van wat we de afgelopen tijd gewend waren. Uit data van Farside Investors blijkt dat de fondsen in totaal $1,83 miljard aan kapitaal hebben binnengehaald.

Met name dinsdag en woensdag hebben een flinke duit in het zakje gedaan van de succesweek. Dinsdag is de boeken ingegaan als de op één na beste handelsdag sinds de lancering, met een netto-instroom van $886,6 miljoen. Een dag later groeiden de ETF’s wederom hard, met maar liefst $488,1 miljoen.

De rest van de week stroomde er een stuk minder naar de fondsen – met $105,1 op maandag, $217,7 op donderdag en tot slot $131 miljoen op vrijdag. Ook deze resultaten zijn echter zeer succesvol te noemen.

Bitcoin en crypto crash

Ondanks de positieve resultaten zullen veel crypto-investeerders met een teleurgesteld gevoel het weekend ingaan. Gisteravond kreeg de Bitcoin koers namelijk een flinke dreun om de oren toen het bij de $72.000 aanklopte. De koers crashte grofweg 4% tot een dieptepunt van onder de $69.000.

Altcoins werden echter nog vele malen harder geraakt. De meeste cryptomunten verloren in korte tijd meer dan 10% van hun waarde, waardoor het sentiment op de cryptomarkt een flinke deuk heeft opgelopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken