Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin-ETF’s weer in de min door aanhoudende uitstroom

De Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren weer een teleurstellende dag beleefd, met een nipte kapitaaluitstroom. Na twee ijzersterke handelsdagen zijn de fondsen hiermee weer teruggevallen in hun eerdere negatieve ritme.

Tegelijkertijd heeft ook de Bitcoin koers een tik moeten incasseren, waardoor het sentiment op de cryptomarkt weer is verslechterd.

Rode dag voor Bitcoin ETF’s 

Het leek weer de goede kant op te gaan voor de in januari op de markt gebrachte beursfondsen. Afgelopen vrijdag werd met een knaller een punt gezet achter de slechtste reeks sinds de lancering. Na zeven achtereenvolgende negatieve handelsdagen, gekenmerkt door uitstromen, haalden de fondsen die dag $378,4 miljoen binnen. 

Ook de eerste dag van de huidige week werd met overtuiging in het groen afgesloten. Op maandag zagen de fondsen namelijk een gecombineerde netto-instroom van $217 miljoen. 

Gisteren kregen de fondsen echter weer een domper te verwerken. Alle elf tezamen zijn namelijk met een totaal van $15,7 miljoen gekrompen, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Het negatieve resultaat is grotendeels te wijten aan Grayscale’s GBTC, dat op vrijdag en maandag nog voor het eerst sinds geld zag binnenstromen. Om precies te zijn is er gisteren $28,6 miljoen uit het fonds onttrokken. De andere ETF’s presteerden echter ook stuk voor stuk ondermaats. BlackRock zag bijvoorbeeld, zoals wel vaker de laatste tijd het geval is, een instroom van $0. Dit betekent simpelweg dat de geldstromen niet significant zijn geweest.

Bitcoin koers daalt tot $62.000

Na enkele dagen waarin crypto-investeerders optimistisch waren over het einde van de neergaande correctie, is de twijfel nu opnieuw sterk toegenomen. De Bitcoin koers is namelijk weer met enkele procenten gedaald, en bevindt zich nu nipt boven de $62.000.

Bitcoin lijkt zich voorzichtig richting zijn steunniveau van $61.000 te bewegen, een cruciaal moment voor de bulls om hun kracht te tonen. Indien dit level verloren raakt, zou de koers net als vorige week weer onder de $60.000 kunnen duiken. Mocht de koers een stuiter maken, is $64.000 de eerstvolgende weerstand om in de gaten te houden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten