bitcoin etf
Bitcoin

Bitcoin-ETF’s zetten positieve reeks voort, maar momentum zwakt af

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) blijven hun positieve handelsreeks behouden. Ook de afgelopen twee dagen hebben de fondsen weer meer geld binnengehaald dan dat er uit is gestroomd, waarmee de beste reeks ooit van eind januari akelig dichtbij komt.

Echter lijkt het momentum van de BTC-fondsen flink af te nemen, wat de angst voor uitstromen doet rijzen.

Kleine instroom voor Bitcoin ETF’s

De Bitcoin ETF’s zien al sinds 13 mei iedere handelsdag een kapitaalinstroom. In de week van 13 t/m 17 mei ontvingen de fondsen een totaal van $948,3 miljoen, gevolgd door $1.056,7 miljard een week later. Na weken van mindere resultaten brachten deze instromen een hoop opluchting teweeg binnen de cryptogemeenschap.

Ook deze week zetten de fondsen hun positieve reeks voort. Op maandag waren de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege Memorial Day, maar dinsdag en woensdag werden wederom netto-instromen waargenomen. Dit blijkt uit data van Farside Investors.

Op dinsdag verwelkomden de fondsen een totaal van $45 miljoen. Het markeerde de laagste instroom sinds 13 mei, toen $66 miljoen werd binnengehaald. Met name de resultaten van BlackRock en Grayscale vielen op. BlackRock beleefde een sterke dag met een instroom van $102,5, terwijl Grayscale met een uitstroom van $105,2 een dramatische dag had. Sinds die dag bezit BlackRock’s IBIT-fonds ook meer Bitcoins dan Grayscale’s GBTC.

Gisteren kwam de gecombineerde netto-instroom van alle fondsen tezamen nog lager uit, op een totaal van slechts $28,3 miljoen. Een lichtpuntje is dat Grayscale een stuk minder uit zijn GBTC-fonds zag stromen; namelijk $31,1 miljoen. De andere fondsen presteerden echter opvallend teleurstellend.

Met twaalf handelsdagen aan achtereenvolgende instromen hebben de fondsen nog vier positieve dagen nodig om hun beste reeks, die eind januari werd ingeluid, te evenaren. Destijds werden 16 dagen op rij netto-instromen gezien.

BTC-instromen nemen af

Ondanks het feit dat de positieve streak nog altijd in leven is, is het overduidelijk dat deze week het momentum sterk afneemt.

Vorige week groeiden de fondsen nog gemiddeld met $211,34 per dag, terwijl de instromen deze week beperkt zijn gebleven tot tientallen miljoenen dollars.

Het mag duidelijk zijn dat de Bitcoin koers een belangrijke rol speelt bij de teleurstellende instromen. Deze week zakt de koers steeds verder weg, wat het sentiment op de cryptomarkt logischerwijs niet ten goede komt.

Vooralsnog houdt Bitcoin stand boven zijn steunniveau van $67.000, maar het heeft tevens moeite om terrein te winnen boven de $69.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken