Nieuws

Bitcoin, Ethereum en Ripple klaar voor een nieuwe beslissing


Vandaag, 16 februari, zien we dat de belangrijkste cryptocurrencies een stabiel koersverloop doorzetten. De cryptomarkt lijkt klaar om een volgende beslissing te nemen. Komt er een koersstijging, of zakt de markt opnieuw terug?


Bitcoin (BTC) klaar voor een belangrijke koersbeweging

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3645 dollar. Dat is ongeveer 0,30 procent hoger dan gisteren. Toen lag de prijs namelijk rond de $3635 dollar. Als we kijken naar de grafiek hieronder kijken dan is er duidelijk te zien dat er op 8 februari een channel ontstaat. Bijna altijd betekent zo’n channel dat er een prijsbeweging aan zit te komen.

Onze verwachting is dan ook dat de belangrijkste cryptocurrency spoedig een keuze zal maken. Als de koers aan de bovenkant van onze aangegeven channel uitbreekt is de kans groot dat de BTC prijs omhoog schiet. Zakt hij aan de onderkant uit de channel, dan is de kans groot dat de prijs opnieuw terugzakt.

 
bitcoin prijsEthereum koers stijgt met 5 procent in week tijd

Ook de Ethereum koers komt dichtbij een belangrijk punt. Wel zien we dat ETH prijs langzaam omhoog blijft kruipen deze week. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Ethereum token rond de $123,30 dollar. 7 dagen geleden lag deze nog rond de $119 dollar. Dat betekent dat de koers in een week tijd met zo’n 5 procent is gestegen.

Als de ETH koers tot boven de $130 dollar weet te stijgen is dat een teken van sterkte. Zoals te zien is in de onderstaande grafiek zou dat een positieve uitbraak betekenen. Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als de koers tot onder de $118 dollar zakt. Volgens de analyses ziet er vrij goed uit voor de grootste altcoin, echter is het wel aan te raden om een strakke stoploss aan te houden.

 
ethereum prijsRipple (XRP) vertoont dalende trend

De Ripple koers blijft vandaag ijzingwekkend stabiel. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,302 dollar, 24 uur geleden lag de prijs exact rond hetzelfde prijsniveau.

Wel zien we dat Ripple, in tegenstelling tot Ethereum, een langzaam dalende trend vertoont. De XRP prijs is in 30 dagen tijd van $0,33 dollar naar $0,30 dollar gedaald. Dat betekent een procentueel verlies van zo’n 9 procent. Het ziet er dus niet zo goed uit voor Ripple. Pas als de koers tot boven de $0,33 dollar stijgt is er reden tot positiviteit. Voor nu raden we aan voorzichtig te zijn met het kopen van XRP.

 
xrp koers