Nieuws

Bitcoin, Ethereum en Ripple koers al 6 dagen stabiel


Ook vandaag, 11 maart, zien we de Bitcoin, Ethereum en Ripple koers vrij stabiel verhandelen. De belangrijkste cryptocurrencies zien hun prijzen al 6 dagen lang nauwelijks veranderen.


Bitcoin koers al 6 dagen stabiel

Als we kijken naar de wekelijkse grafiek van CoinMarketCap dan zien we een aanhoudende stabiele periode. Dit geldt voor Bitcoin maar ook voor veel belangrijke altcoins.

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3905 dollar. Een dag gelden lag de BTC koers rond de $3930 dollar. Dat betekent dat we de Bitcoin prijs vandaag licht zien dalen vandaag.

 
Bitcoin koers


De belangrijkste cryptocurrency ter wereld lijkt al 6 dagen lang vast te zitten vlak onder de $4000 dollar grens. Het doorbreken van deze psychologische grens lijkt niet gemakkelijk. Pas als de Bitcoin koers deze grens weet te doorbreken kunnen we spreken van een teken van sterkte. De koers zou dan snel door kunnen stoten naar ene prijsniveau van $4300 dollar waar de volgende weerstand ligt.

 

Ethereum prijs zit vast tussen $132 en $140 dollar

Niet alleen de Bitcoin koers lijkt vast te zitten in een kleine prijsrange. Ook de Ethereum prijs zit vast een krappe channel. Op het moment van schrijven ligt de ETH prijs rond de $134 dollar. Eén dag geleden lag de prijs voor 1 ETH token rond de $136 dollar. Dat betekent dat we vandaag een kleine daling van 1.5 procent zien.

 
Ethereum koers


Waar de $4000 dollar grens een belangrijke weerstand ligt voor Bitcoin, lijkt de $140 dollar grens belangrijk te zijn voor Ethereum. Pas als de grootste altcoin deze grens weet te doorbreken kunnen we spreken van bullish signs. ETH kan dan doorstijgen tot $150 en $170 dollar.

 

Ripple (XRP) koers angstaanjagend stabiel

Tot slot beschrijven we het koersverloop van Ripple (XRP). Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,311 dollar. 24 uur geleden lag de prijs rond de $0,314 dollar. Dat betekent dat ook Ripple een klein verlies van ongeveer 1 procent boekt vandaag.

De XRP prijs is de afgelopen dagen angstaanjagend stabiel en verhandeld in een krappe channel tussen de $0,309 en $0,320 dollar. Tegenover de andere munten zien we dat de Ripple koers eigenlijk al twee weken lang vrij stabiel verhandeld. In de onderstaande grafiek is te zien dat de rode lijnen steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Vaak is dit een oploop naar een grote prijsverandering.

Een koersstijging tot boven de $0,33 dollar zou een teken van sterkte zijn. Aan de andere kant is een prijsdaling onder de $0,295 dollar een teken van zwakte.

 
ripple koers