Bitcoin, Ethereum en Ripple koersen DALEN -10%

De prijzen van de belangrijkste cryptocurrencies dalen flink vandaag. Toch ziet onze analist een bullish patroon ontstaan bij Bitcoin. Meer weten?


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin prijs daalt tot $7600 dollar

De Bitcoin prijs is vandaag omlaag gezakt. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de $7600 dollar. 24 uur geleden lag de Bitcoin koers nog rond de $7950 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 4,2 procent is gedaald.

Ondanks de dalende koers ziet onze analist Nick een bullish patroon ontstaan, namelijk een ascending triangle. Hij zegt hierover het volgende:

“De BTC koers begint toch echt op een ascending triangle te lijken, wat een bullish patroon is. Bitcoin vindt nu ook precies steun op de horizontale support en op de 8/21ema. Ziet er vooralsnog prima uit!”

 
ascending wedge bitcoin

Ondanks het positieve teken zien we dat Bitcoin het lastig vindt om de $8470 dollar grens te doorbreken. Deze grens is 3 keer getest en elke keer is de munt teruggezakt. Het is te verwachten dat dit patroon nog even doorzet totdat Bitcoin uit de Ascending triangle breekt.

Als BTC naar boven uitbreekt dan kan de prijs stijging tot richting de $10.000 dollar. We verwachten dat bij deze psychologische grens een flinke weerstand zal liggen.

Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als BTC naar onder uitbreekt. De Bitcoin prijs kan dan dalen tot $7000 dollar en later zelfs tot $5900 dollar.

 

Ethereum koers daalt met 8 procent

De altcoin koersen hebben het vandaag opnieuw zwaar te verduren. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $235 dollar. Dit terwijl de Ethereum prijs gisteren nog rond de $257 dollar lag. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 8 procent is gedaald.

 
Ethereum-koers-daalt

Ethereum verhandelt al lange tijd tussen de $220 en $270 dollar. Dat betekent dan waarschijnlijk ook dat wanneer ETH uit deze range breekt het een aanzet zal zijn van het toekomstige koersverloop.

Als ETH boven de $270 dollar grens weet uit te stijgen dan lijkt de munt door te kunnen stijgen tot richting de $300 dollar grens. Aan de andere kant, wanneer Ethereum onder de $220 dollar zakt, kan de koers dalen tot $185 dollar en later tot $167 dollar.

 

Ripple (XRP) prijs daalt -7,2%

Ook Ripple’s XRP heeft het zwaar. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,369 dollar. 24 uur geleden lag de koers nog rond de $0,399 dollar. Dat betekent dat de prijs vandaag gedaald is met zo’n 7,2 procent.

 

Het is Ripple niet gelukt om langdurig boven de $0,40 dollar te blijven, wat een slecht teken is. Een koersdaling tot onder de $0,365 zou kunnen betekenen dat de XRP prijs daalt tot de 0,33 dollar ondersteuning.

Aan de andere kant zou het een teken van sterkte zijn als XRP snel tot boven de $0,40 dollar grens stijgt. Als dit gebeurd komt Ripple eerst een weerstand tegen rond de $0,45 dollar. Daarna lijkt de weg vrij om door te stijgen richting de $0,55 dollar.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de crypto wereld? Join dan ons Telegram kanaal:@newsbit_crypto

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken