el-salvador
Bitcoin

Bitcoin fan Nayib Bukele beëdigd voor nieuwe termijn als president van El Salvador

El Salvador’s pro-Bitcoin president, Nayib Bukele, is na een overweldigende verkiezingsoverwinning in februari opnieuw ingezworen voor een nieuwe vijfjarige termijn. Deze gebeurtenis heeft veel enthousiasme losgemaakt in de crypto-industrie vanwege Bukele’s positieve houding ten opzichte van Bitcoin.

“Precies vijf jaar geleden legde Nayib Bukele de eed af als president van El Salvador. Sindsdien is het land uitgegroeid tot een wereldleider – een baken van vrijheid, veiligheid en innovatie. De eerste Bitcoin-president,” schreef crypto-media goeroe Pete Rizzo.

Grote daling van misdaad onder Bukele’s leiderschap

Op 1 juni vond de inauguratieceremonie plaats in het Nationale Paleis in San Salvador. Tijdens zijn toespraak benadrukte Bukele hoe het land onder zijn leiding een significante daling van de misdaad heeft gezien na een grootschalige actie tegen bendes.

“In twee jaar tijd hebben we een situatie omgedraaid die meer dan een halve eeuw onopgelost was gebleven, met meer dan 70.000 terroristen die het land controleerden en meer doden veroorzaakten dan een gewapend conflict,” verklaarde Bukele.

Een klinkende overwinning

Op 20 februari werd gemeld dat de New Ideas-partij 54 van de 60 zetels in de wetgevende macht had veroverd, waardoor Bukele de politieke middelen kreeg om het land te blijven leiden.

Deze resultaten kwamen voort uit de verkiezingen van 4 februari. Al op 5 februari claimde Bukele de overwinning, nog voordat de officiële resultaten werden bekendgemaakt. Hij suggereerde toen dat de New Ideas-partij zelfs 58 zetels had gewonnen in plaats van 54.

Argentinië overweegt crypto-adoptie

Eerder meldde Newsbit dat Argentinië mogelijk het voorbeeld van El Salvador zal volgen in het adopteren van Bitcoin en andere cryptocurrency-plannen.

Op 27 mei bleek dat Argentijnse beurswaakhond, de Nationale Commissie voor Effecten (CNV), een ontmoeting had met de Nationale Commissie voor Digitale Activa (CNAD) van El Salvador om de adoptie en regulering van crypto in beide landen te bespreken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken