Bitcoin,, Trending

Bitcoin gaat $75.000 aantikken zegt Crypto Analist

Nu de meeste technische analisten en crypto experts het erover eens zijn dat we de bodem achter ons hebben gelaten, kijken we allemaal omhoog. Maar tot hoe hoog kan de prijs stijgen?


De Bitcoin (BTC) groeicyclus

Of er een nieuwe All Time High aan zit te komen is natuurlijk niet te voorspellen. Maar dat de Bitcoin prijs dit jaar veel hoger eindigt dan het begon lijkt vrij zeker. Ondanks alle onzekerheid worden er veel voorspellingen gedaan over de BTC prijs. Eén analist kijkt naar de groei tussen eerdere piekcycli om te proberen het volgende hoogte punt te voorspellen.

De analist legt uit: Historische golven kunnen ons een antwoord geven op de brandende vraag. Als we terugkijken in de historie van de Bitcoin zien we dat Bitcoin van $5 dollar naar $200 dollar steeg. Wat een groei van 3900 procent was. Hierna volgde een bearmarkt waar de prijs terugzakte. Vervolgens kwam er een tweede push waarin de prijs van $50 dollar naar $1.200 dollar steeg, wat een groei van 2300 procent is. Tot slot komen we aan bij push drie, de meest recente. Hierin steeg de Bitcoin koers van $200 dollar naar bijna $20.000 dollar. Een enorme pump van 9800 procent.

 
3 fases bitcoin
Bitcoin (BTC) – Groeicyclus

Tot hoe hoog kan de Bitcoin prijs stijgen?

Om te voorspellen hoeveel de Bitcoin prijs kan stijgen kijkt de analist naar de laagste prijsstijging in de cyclus (2.300%). Daarnaast pakt de analist $3.200 als dieptepunt van BTC in de huidige markt. Volgens de analist zou in golf 4 de piekprijs rond de $74.000 dollar liggen. Daarbij vertelt de analist dat de piekprijs van golf 4 zelfs kan oplopen tot $170.000 als er een gemiddelde procentuele stijging wordt gebruikt in zijn berekening.

Na deze berekening concludeert de analist dus dat de volgende bull-run Bitcoin kan laten stijgen naar een hoogtepunt van $75.000 tot $100.000 dollar. Wel zegt hij dat dit een paar jaar zal duren.

 

Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen