Nieuws

Bitcoin haalt de $9000 niet dit jaar zegt Mike Novogratz

Mike Novogratz, oprichter van de crypto beleggingsfirma Galaxy Digital, corrigeert opnieuw zijn Bitcoin prijsvoorspelling. De investeerder zegt dat hij niet verwacht dat de Bitcoin koers dit jaar boven de $9000 dollar zal komen.

De reden waarom de Bitcoin koers tegenvalt

Novogratz, die tot één van de rijkste mensen in de cryptowereld wordt gerekend, nam deel aan de ‘Economist Finance Disrupted’ conferentie in New York. Hier vertelde Novogratz “Ik denk niet dat dit $ 9.000 zal breken dit jaar”. Naast zijn verwachting vertelde Novogratz dat de dalende cryptocurrency prijzen te koppelen zijn aan bedrijven in de crypto wereld die crypto’s verkopen. Deze bedrijven hun crypto tokens om hun bedrijven draaiende te houden. Novogratz vertelt hier het volgende over: “De bedrijven komen niet in de buurt van de inkomsten tijdens de enorme crypto prijsstijging van vorig jaar.” “Dit betekent dat de bedrijven er amper in slagen salarissen en andere kosten te dekken.”

Eerdere voorspellingen van Novogratz

Eerder in november 2017 voorspelde Novogratz nog dat de Bitcoin binnen een jaar tijd tot $45.000 dollar zou kunnen stijgen. In juni 2018 veranderde de investeerder enigzins van mening en vertelde dat de massale acceptatie van cryptocurrencies zeker nog vijf jaar zal duren. Toch zei hij dat hij nog steeds veel vertrouwen had dat veel bedrijven gebruik zouden maken van de nieuwe technologie. Dit zal volgens Novogratz nog zo’n 2 tot 3 jaar duren. In september dit jaar zei hij dat de cryptocurrency prijzen de bodem hebben bereikt. Ook zei hij dat de crypto markten verkoper-moe waren en dat dit betekent dat de koersen hun laagste punt dit jaar hadden bereikt. Bitcoin is dit jaar al met zo’n 54 procent gedaald. Andere crypto’s als Ethereum en Litecoin nog meer hebben verloren. Op moment van schrijven ligt de BTC koers rond de $6590 dollar.