Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?

Het nieuws stond er de afgelopen dagen vol mee, maar nu is het dan eindelijk werkelijkheid. De vierde Bitcoin halving is afgelopen nacht, van vrijdag op zaterdag, succesvol voltooid.

Deze BTC halving, die eens in de vier jaar plaatsvindt, is bedoeld om inflatie tegen te gaan en de munt schaarser en daarmee waardevoller te maken.

De impact van de Bitcoin Halving

Elke Bitcoin halving is een cruciaal moment voor crypto-enthousiastelingen. Deze gebeurtenis, die elke 210.000 blokken plaatsvindt, heeft zojuist het netwerk naar een nieuwe mijlpaal van 840.000 succesvol verwerkte blokken gebracht.

De recente halving heeft de dagelijkse productie van nieuwe Bitcoins teruggebracht van 900 naar 450. Dit is een belangrijke verandering die bedoeld is om inflatie te beperken door het aanbod van nieuwe munten te verminderen, waardoor de munt potentieel waardevoller wordt.

Miners, vooral in de Verenigde Staten, hebben zich voorbereid op deze aanzienlijke daling van hun inkomsten door te investeren in geavanceerdere apparatuur. Deze strategie is essentieel om efficiënter te kunnen minen en zo de lagere opbrengst te compenseren.

De volgende halving wordt verwacht bij een blokhoogte van 1.050.000, waarschijnlijk ergens in het eerste kwartaal van 2028. Dit proces van halveringen zal doorgaan tot ongeveer het jaar 2140, wanneer de laatste Bitcoin naar verwachting zal worden gemined.

Komt er een grote prijsstijging?

Historisch gezien leidt een Bitcoin halving vaak tot positieve prijsprestaties in het jaar dat deze plaatsvindt. De halving vermindert de snelheid waarmee nieuwe munten worden gecreëerd en op de markt komen, wat het aanbod beperkt. Als de vraag gelijk blijft of toeneemt, kan dit leiden tot hogere prijzen. Bovendien hebben alle voorgaande halvings historisch gezien significante prijsstijgingen teweeggebracht.

Toch is de toekomst onzeker. Verschillende factoren kunnen de historische trends beïnvloeden. David Lawant, hoofdonderzoeker bij crypto broker FalconX, merkt op dat de invloed van miners op de prijsvorming in recente jaren is afgenomen.

Hij wijst erop dat macro-economische factoren tegenwoordig een prominente rol spelen in de prijsontwikkeling van Bitcoin. Deze verschuiving suggereert dat hoewel de halving een belangrijke factor blijft, externe economische omstandigheden een steeds grotere impact kunnen hebben op de waarde van de munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?