Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin halving vindt plaats over minder dan 100 dagen

Bitcoin is iets meer dan drie maanden verwijderd van de block halving. Bekende analisten zijn optimistisch over de impact die de BTC halving kan hebben op de prijs.


Weiss: Halving gaat de prijs van Bitcoin absoluut helpen

In een tweet op 1 februari presenteerde ratingbureau Weiss Ratings een overzicht van de historische prijsprestaties van Bitcoin tijdens zijn twee eerdere halvings. De Halving verwijst naar het aantal nieuwe Bitcoins dat wordt toegekend is aan miners voor elke blok transacties die zij valideren.

Tijdens het eerste evenement, dat eind november 2012 plaatsvond, werd Bitcoin verhandeld voor slechts $12 dollar. Vier jaar later halveerde het aanbod tot het huidige tarief van 12,5 BTC per blok. De prijs steeg hierdoor tot $652.

BTC is het jaar 2020 uitermate goed gestart. De Bitcoin koers steeg in de maand januari met meer dan 30% en mede daarom zijn de verwachtingen nu hoger dan ooit. De halving in mei 2020 gaat serieuze prijsacties opleveren. De prijs kan zomaar gaan stijgen richting de $12.000 dollar. Weiss vatte samen:

“Dus, helpt de Bitcoin halving de prijzen te verhogen? Absoluut.”

Bitcoin gaat goud verslaan

De impact van de halving in 2016 was enigszins vertraagd. Bitcoin schoot naar het hoogste punt ooit een bullrun die een jaar later (2017) begon. In december 2017 bereikte BTC een hoogtepunt van $20.000 dollar.

Mede hierdoor verwachten een aantal analisten dat we weer even meten wachten totdat de prijs gaat reageren op de halvering van de blokbeloning.

Andere statistieken maken 2020 tot een nog opvallender jaar voor Bitcoin. Wat inflatie betreft, zal de halving de koers van Bitcoin verlagen tot minder dan die van goud. Daarnaast zal de inflatie ook lager liggen dan die van de Federal Reserve, die de economie van de Verenigde Staten regelt.

Volgens een historisch prijsmodel zou de Bitcoin koers in 2021 een nieuw record van $100.000 moeten bereiken.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?