Bitcoin kan 2x zoveel waard worden in 2020 – Halving is niet ingeprijsd

Bitcoin kan met 100% stijgen dit jaar. Verwacht wordt dat de munt een flinke winst gaat boeken in de komende vijf maanden, tot de BTC halving plaatsvindt in mei. Dit staat beschreven in een nieuw rapport.

Het marktonderzoeksbureau, Fundstrat Global Advisors, schrijft in een rapport dat het geloofd dat de halvering nog niet is ‘ingeprijsd’ in de huidige Bitcoin koers.

 

“Bitcoin gaat dit jaar met meer dan 100% stijgen”

Het rapport kunnen we helaas niet delen op onze website. Het is momenteel alleen beschikbaar voor klanten van het bedrijf. Wel heeft mede oprichter Tom lee de belangrijkste bevindingen geüpload op Twitter. Hij schrijft hierover het volgende:

“Voor 2020 zien we verschillende positieve convergenties die de use case en ook het economische model voor crypto en Bitcoin verbeteren. We zijn dus van mening dat het totale rendement van Bitcoin en crypto hoger moet zijn dan dat van 2019”.

Het rapport vervolgd:

“Met andere woorden, we zien een grote kans dat Bitcoin meer dan 100% gaat maken in 2020.”

De belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden zijn geopolitieke spanningen. Daarnaast zal ook de Amerikaanse presidentverkiezingen en de halvering een grote invloed hebben op de Bitcoin prijs.

Fundstrat volgde de gebeurtenissen van vorig jaar en merkte op dat BTC / USD zijn hoogtepunt bereikte te midden van spanningen rond de Libra van Facebook en negatieve opmerkingen van president Trump over Bitcoin.


Welke factoren laten de Bitcoin prijs stijgen?

Zoals eerder gemeld, worden geopolitieke factoren de laatste tijd veel vaker genoemd als katalysator voor de stijgende Bitcoin prijs.

Wat de impact van de halvering betreft, zijn experts het minder met elkaar eens. Zo zei Jason Williams, oprichter van Morgan Creek Digital, dat de halvering de prijs niet zal beïnvloeden.

Anderzijds zeggen analisten Anthony Pompliano en Mati Greenspan dat de halving nog niet is ingeprijsd. Dat betekent dat de BTC halving voor een flinke prijsstijging kan zorgen.