Morgen Creek: Bitcoin Halving gaat prijs niet beïnvloeden

De Bitcoin halving, die plaats vindt in mei 2020, blijft gemengde reacties krijgen van analisten. Analist Mati Greenspan vertelde dat hij verwacht dat het de koers nog gaat beïnvloeden. Echter, de mede oprichter van Morgan Creek, genaamd Jason Williams, vertelt dat hij gelooft dat de BTC halving de prijs niet gaat beïnvloeden.


“Een onpopulaire mening”

“Een onpopulaire mening”, daar start de tweet mee van de medeoprichter van Morgan Creek. “De Bitcoin halving in mei 2020 gaat niks doen voor de prijs. Het zal een non-event zijn,” schrijft hij.

Tijdens de Bitcoin halving zal het aantal Bitcoin dat aan miners wordt betaald voor elk blok verminderen van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Een groot deel van de crypto community verwacht dat dit gaat zorgen voor een nieuwe bullmarkt.

Echter, de meningen van analisten lopen uiteen wanneer de BTC halving ingeprijst wordt of zelfs al is. De meningen variëren sterk. De ene analist zegt dat het al ingeprijst is, anderen zeggen dat het kan duren tot enkele maanden na de halving.

Analist Willy Woo vertelt dat we waarschijnlijk niet een zelfde prijsbeweging gaan zien als bij de voorgaande halvings. Hij vertelt dat de markt anders beweegt. “Deze keer zijn we van $14.000 naar $7.500 dollar gegaan. Dat zorgt ervoor dat miners stoppen met BTC delven en hun munten verkopen. Dit draagt bij aan de bearish actie.”


Ruim 11 miljoen Bitcoins al jaar niet verplaatst

Vandaag is gebleken dat 64% van de Bitcoins die in omloop zijn al meer dan een jaar lang niet van wallet is verhuisd. Er zijn op dit moment ongeveer 18.08 miljoen Bitcoins in omloop. 11.58 miljoen Bitcoins (64%) zijn sinds 2018 in dezelfde wallet gebleven.

Er komen dus steeds meer HODLers bij en als we verder gaan redeneren is dat een heel goed teken. Investeerders hebben vertrouwen in de munt en verkopen hun BTC tokens niet. De HODLers wachten of op hogere prijzen en sommigen zeggen de Bitcoins altijd vast te houden omdat ze verwachten dat het betaalmiddel van de toekomst is.