Bitcoin,

Nog 211 dagen tot de Bitcoin Halving – Wat gaat de Prijs doen?

Op 10 juni 2020 gaan de Bitcoin beloningen weer worden gehalveerd, maar wat betekent dat voor de Bitcoin prijs?


“Bitcoin halving gaat niet zorgen voor nieuwe bull run”

De cryptowereld is al volop bezig met speculeren wat de Bitcoin halving gaat betekenen voor de Bitcoin prijs. De eerste twee halveringen, die plaatsvonden in 2012 en 2016, luidde beide keren een bullrun in die de koers naar nieuwe hoogtes bracht. De vraag is nu of de BTC halving ook in 2020 weer voor een nieuwe bull run gaat zorgen. De meningen hierover zijn verdeeld.

Vorige week werd de ‘World Digital Mining Summit’ georganiseerd door Bitmain. Tijdens dit evenement vertelde de mede oprichter van Bitmain, genaamd Jihan Wu, dat hij niet verwacht dat de Bitcoin halving voor een nieuwe bull run gaat zorgen.

Wu wees naar Litecoin, waarvan enkele maanden geleden de beloningen werden gehalveerd. De prijs vloog niet omhoog, sterker nog de prijs daalde. Er wordt vooraf gespeculeerd op de halvering, dat zagen we ook bij Litecoin. Voor dat de halving doorgevoerd werd zagen we de LTC koers stijgen van $31 dollar naar $130 dollar. Na de halving zagen we de koers weer terugvallen tot $55 dollar.

Wu vertelt dat veel mensen niet wisten wat ze konden verwachten tijdens de eerste en tweede Bitcoin halving. Nu zien we dus dat investeerders speculeren dat de prijs omhoog gedreven zal worden. Als dit tegenvalt kan het wel eens slecht uitpakken voor de Bitcoin prijs.


Veel Bitcoin mining apparatuur zal niet meer winstgevend zijn

Een andere reden waarom de Bitcoin halving slecht nieuws is, is dat verschillende ASIC miners niet meer winstgevend zullen zijn om te gebruiken. Bijvoorbeeld de Antminer S9, een zeer populair model, is nu al nauwelijks in staat om winst te maken. De BTC halving zal de situatie alleen maar erger maken.

De CEO van Genesis Mining, genaamd Marco Streng, vertelt dat alleen de grote miners over zullen blijven. Bitcoin mining apparatuur zal voor consumenten niet meer winstgevend zijn, tenzij de prijzen enorm zullen stijgen.

Ondanks de bovenstaande argumenten zijn veel crypto analisten het niet eens of de halving een positief of negatief effect zal hebben op de Bitcoin prijs.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?