Bitcoin,

Bitcoin handelsvolume Bakkt slechts $5 miljoen in de eerste week

Het langverwachte bitcoin futures platform genaamd Bakkt heeft in de eerste week slechts $5 miljoen dollar omgezet.


Bitcoin futures contracten

Volgens Bakkt, zijn er vorige week ongeveer 623 maandelijkse Bitcoin futures contracten verhandeld. Zowel de maandelijkse als de dagelijkse contracten zijn gestart op 23 september. Elk van de futures contracten van Bakkt zijn één bitcoin waard. Dit betekent dus dat het totale handelsvermogen uit komt op iets meer dan $5 miljoen. Dit is gebaseerd op de huidige prijs van $8.322 dollar.

Ter vergelijking: Vrijdag zijn er ongeveer 4.099 bitcoin futures contracten verhandeld bij de in Chicago gevestigde beursoperator CME. De futures contracten van de CME vertegenwoordigen vijf bitcoins, wat een totale handels hoeveelheid van $165 miljoen op één dag is.

Het bestuur bij Bakkt had het nieuwe contract aangeprezen als een mijlpaal voor de crypto industrie. Het platform is gericht op grote institutionele beleggers die tot nu toe niet erg geïnteresseerd zijn om Bitcoins te kopen.

Volgens de beurs zou het nieuwe platform institutionele beleggers zoals hedgefondsen en andere geldbeheerders moeten aanspreken. Het Bakkt platform is bijzonder omdat het investeerders uitbetaald in fysieke Bitcoins. In tegenstelling tot het contract van de CME dat wordt afgerekend via contante betalingen. Opvallend is nu dus om te zien dat de contracten bij CME vele malen populairder zijn.


Te vroeg om Bakkt af te schrijven

Dave Weisberger, de CEO van CoinRoutes, beweert dat Bitcoin investeerders die actief zijn op de markt al genoeg plaatsen hebben om futures te kopen. Toch vertelt hij dat het te vroeg is om het Bakkt platform af te schrijven:

Het kost tijd voor mensen om van de ene aanbieder naar de andere te verhuizen, tenzij er een reden voor de kosten of een reden voor de liquiditeit is,” zei Weisberger in het interview.

“Dit soort vernieuwingen hebben de neiging zich zeer langzaam te ontwikkelen”.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?