Bitcoin koers
Bitcoin

Bitcoin handelt onder de Realized Price van 21.000 dollar, maar voor hoe lang nog?

De Bitcoin koers handelt al enige tijd onder de Realized Price, maar de vraag is hoe lang dat nog het geval is. Door de gehele koersgeschiedenis van Bitcoin is dit namelijk een zeldzaamheid. Op het moment van schrijven ligt de Realized Price rond de 21.000 dollar en handelt Bitcoin zelf op een koers van 19.000 dollar.

whalemap bitcoin prijs

Wat is de Realized Price?

De Realized Price is simpelweg de gemiddelde koers waartegen alle Bitcoin voor het laatst van adres zijn gewisseld op de blockchain. Op het moment dat jij vandaag 10 Bitcoin koopt voor 19.000 dollar, dan wordt voor deze 10 Bitcoin die koers opgeschreven. Zo krijg je dus een interessant gemiddelde, dat zich door de jaren heen als belangrijk steunpunt heeft bewezen in de koersgrafiek.

In de geschiedenis van Bitcoin komt het niet vaak voor dat de daadwerkelijke koers onder de Realized Price handelt, maar nu hebben we dus weer zo’n periode. Vaak zie je dit aan het einde van de bearmarkt als Bitcoin een bodem zoekt. Waar we die precies vinden is niet duidelijk, maar voor nu lijkt het erop dat de koers van 17.600 dollar van juni 2022 de bodem van deze bearmarkt is.

Is de bodem bereikt?

In principe moeten we volgens deze on-chain indicator op of rond de bodem zitten. Het is ook interessant om voor bepaalde cohorts van Bitcoin holders te kijken of zij een andere Realized Price hebben. In het geval van entiteiten met 100 tot 1.000 Bitcoin is dat het geval. Dit cohort van rijkere Bitcoiners betaalde gemiddeld 24.000 dollar per Bitcoin en zit daarmee behoorlijk ruim boven de huidige Bitcoin koers.

whalemap BTC

Het feit dat grote jongens boven de huidige koers hebben ingekocht is over het algemeen een  goed teken. Als je naar de volledige koersgeschiedenis van Bitcoin kijkt, dan zie je dat dit niet vaak voorkomt en een situatie is die vaak snel wordt ‘opgelost’ voor deze vermogende heren en dames. Het grote verschil op dit moment is dat Bitcoin voor het eerst in zijn levensloop een wereldwijde recessie tegemoet gaat, wat de boel behoorlijk kan opschudden. 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins