crypto mining
Bitcoin

Bitcoin hashrate alweer verdrievoudigt na massale uitval China

De hashrate van het Bitcoin-netwerk is sterk hersteld sinds het crashte na de onderdrukking van cryptomining in China eerder dit jaar.


De Bitcoin hashrate toont een razendsnel herstel

De Bitcoin-hashrate ligt nu boven de 152 Exahashes per seconde volgens gegevens van analyseprovider CryptoQuant. Dat betekent dat de hashrate verdrievoudigd is sinds het dieptepunt van dit jaar. Op 28 juni daalde de hashrate namelijk tot 52 EH/s.

Bitcoin hashrate – Bron: CryptoQuant

Het herstel van de BTC-hashrate betekent dat het netwerk veel veiliger is en dus moeilijker te hacken. Toch ligt het nog altijd niet op het niveau van voor de crash. Op 13 mei werd namelijk een recordhoogte bereikt van 197,6 EH/s. In de zes weken die volgden, zakte het met meer dan 65% toen miners in heel China werden uitgeschakeld. Echter, als de stijgende trend zich voortzet, binnen een paar maanden een nieuw record kunnen bereiken.


De miner migratie is bijna voltooid

De hashrate crashte doordat de miners uit China hun apparatuur uit het land weghaalden om het vervolgens in een ander land weer op te bouwen. Aangezien de hashrate nu is hersteld, zou dit erop wijzen dat de migratie van miners bijna voltooid is.

Dit heeft geresulteerd in een toename van de moeilijkheidsgraad. De afgelopen moeilijkheidsgraad stijging vond plaats op 13 augustus en was een stijging van ongeveer 7%. De volgende stijging kan elk moment plaatsvinden, wat betekent dat miners hogere kosten moeten maken naarmate meer van de voorheen in China gevestigde operaties online komen.

Terwijl de Chinese miners in juni en juli offline waren, konden miners die al actief waren in landen zoals de Verenigde Staten grotere winsten binnenhalen vanwege de lagere moeilijkheidsgraad.

Deze week kwam dan ook naar buiten dat het Amerikaanse miner Riot Blockchain in het tweede kwartaal recordomzet voor BTC-mining aankondigde.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?