Blockchain

Riot Blockchain ziet inkomsten stijging van 1.540% uit Bitcoin-mining

Riot Blockchain, een groot en op de beursgenoteerde Bitcoin (BTC)-miningbedrijf, heeft naar verluidt nieuwe recordinkomsten gegenereerd in het tweede kwartaal van dit jaar.


Stijging van ongeveer 1.540%

Dit blijkt uit het nieuwe financiële rapport dat het bedrijf onlangs gepubliceerd heeft. Het in de Verenigde Staten (VS) gevestigde mining-bedrijf in totaal ongeveer $31,5 miljoen aan mining-gerelateerde inkomsten voor de periode van drie maanden. Dit is een stijging van ongeveer 1.540% ten opzichte van de omzet in het tweede kwartaal van 2020 van $1,9 miljoen.

Deze mining gerelateerde inkomsten hebben op hun beurt voor een record kwartaal netto-inkomen gezorgd, van circa $19,3 miljoen. Daarentegen had het bedrijf in het tweede kwartaal van vorig jaar een nettoverlies van ongeveer $10,6 miljoen.


Meer Bitcoin gemined in tweede kwartaal dan in eerste

Tevens had het bedrijf op 30 juni 2021 voor circa $195 miljoen aan contanten en Bitcoin-bezit. Een maand later, op 31 juli, had het bedrijf naar verluidt ongeveer 2.687 BTC in bezit (circa $133 miljoen).

Het bedrijf rapporteerde ook een toename van 38% in het totale aantal BTC dat het heeft gemined in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het bedrijf genereerde circa 675 BTC, in vergelijking met 491 BTC in het eerste kwartaal van dit jaar.


Overname miningfaciliteit in Texas

Volgens de CEO van het bedrijf, Jason Les, zouden de goede resultaten van het bedrijf voor een groot deel toegezwezen kunnen worden aan de overname van Whinestone U.S. in april van dit jaar. Dit is in Texas de grootste BTC-miningfaciliteit. Naar verluidt betaalde Riot Blockchain hier circa $650 miljoen voor. Jason Les verklaarde het volgende:

“Riot breidt zijn capaciteit bij Whinstone agressief uit, dat naar verwachting de kritieke infrastructuur zal bieden die nodig is om met succes de aanhoudende groei van het bedrijf te stimuleren.”

Als reactie op het nieuws sprongen de aandelen van Riot maandag met meer dan 7,5% omhoog naar circa $36,93. Afgelopen vrijdag lag dit nog op ongeveer $34,32.