Bitcoin Hashrate op hoogtepunt – Gaat de BTC prijs volgen?

De Bitcoin hashrate heeft volgens de gegevens van Blockchain.com een nieuwe recordhoogte bereikt. De snelheid van de munt bereikt vandaag maar liefst 82,5 TH / s.

 
bitcoin hashrate

[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin (BTC) prijs volgt hashrate

Volgens de bekende Bitcoin investeerder Max Keiser is de stijgende hashrate een zeer goed teken. Hij tweette dan ook het volgende:

“Prijs volgt hashrate en hashrate-grafiek zet zijn 9-jarige bullmarkt voort.”

Hij zegt dus dat hoe hoger de Bitcoin-hash-rate is, hoe veiliger het netwerk is en hoe hoger het vertrouwen van de investeerders zal zijn. Hierdoor zal de vraag naar Bitcoins omhoog gaan en zal, volgens Keiser, de BTC prijs gaan stijgen.


BTC Halving kan zorgen voor dalende hashrate

Hash-snelheid is de hoeveelheid rekenkracht die wordt gebruikt om Bitcoin-transacties te valideren. Des te hoger deze kracht ligt, des te meer concurrentie er is tussen de BTC miners. Hierdoor wordt het moeilijker voor hackers om het netwerk succesvol aan te vallen.

De nieuwe records die gedurende de zomer zijn behaald, zijn hierdoor een bullish teken. Doordat het netwerk met een hoge hashrate een stuk veiliger is.

Toch kunnen we verwachten dat de Bitcoin hashrate over een tijdje terug gaat vallen. Dit komt door de Bitcoin halving die plaats zal vinden rond mei 2020. Hoewel de halving kan zorgen voor een stijgende prijs (door toenemende schaarste), kan het er ook voor zorgen dat minder miners BTC tokens gaan minen. Ze krijgen dan namelijk slechts de helft van de beloning die ze eerst kregen. Het kan dus negatieve invloed hebben op de hashing-kracht van het netwerk.

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken