Bitcoin

“Bitcoin heeft nog lang niet zijn top bereikt”

Gisteren, rond 21:00 ‘s avonds, schoot de Bitcoin prijs voorbij de $61.500 en bereikte het zijn nieuwe hoogste punt ooit van $61.805. Analisten verwachten dat de top nog altijd niet gevonden is en dat de koers nog verder kan stijgen. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van de huidige BTC rally.


De Bitcoin prijsstijging is nog lang niet afgelopen

Het is een fenomenale reis geweest voor Bitcoin investeerders. Op 13 april 2020, crashte de Bitcoin prijs tot onder de $4.000 vanwege Covid. Nu, precies een jaar en een dag geleden ligt de prijs boven de $60.000.

Terwijl Bitcoin gisteren een zogenaamde prijsontdekkingsfase in is gegaan, tonen sommige indicatoren aan dat de prijs nog lang niet zijn hoogtepunt heeft bereikt. De mede-oprichter van Glassnode, genaamd Rafael Schultze-Kraft, vertelt dat de netto niet-gerealiseerde winst stabiel blijft ondanks de stijgende prijs, wat een gezond teken is. Hij voegt eraan toe dat dit aangeeft dat de marktkapitalisatie niet buitensporig sneller stijgt dan de winstneming en de instroom van nieuw kapitaal.

“Interessant is dat we zelfs op deze nieuwe recordhoogtes nog niet de hebzucht- / euforiezone hebben bereikt, zo vertelt hij.”

Ook andere technische indicatoren staan er goed voor. In het onderstaande twitter bericht wijst een twitteraar naar een 4-tal bullish indicatoren van Glassnode.


Is het volgende prijsdoel $100k?

De vraag is natuurlijk tot waar de Bitcoin prijs kan stijgen. De populaire analist PlanB, die het stock-to-flow model heeft ontwikkeld heeft voorspelt dat de BTC koers in de periode tussen april en september van dit jaar de $100.000 kan bereiken.

Analist Max Keiser is ook positief over het prijsverloop. Hij verwacht dan ook dat de Bitcoin prijs op zeer korte termijn tot $77.000 kan stijgen. Zijn prijsvoorspelling voor eind 2021 staat nog altijd vast op $220.000 per BTC.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?